Bijgewerkt: 3 maart 2024

Historische dorpswandeling in Aalsmeer in mei 2016

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Constantijn Hoffscholte
23-05-2016

In het voorjaar en de zomer wordt in Aalsmeer-Centrum elke laatste zaterdag van de maand een historische dorpswandeling gehouden. Komende zaterdag 28 mei 2016 kunt u om 11.00 uur weer aansluiten aan de dorpswandeling met gids Jan van Veen.

De wandeling staat ditmaal onder leiding van gids Jan van Veen. Velen in Aalsmeer en Kudelstaart zullen hem kennen als voormalig directeur van basisschool OBS Kudelstaart. Hij geeft sinds enkele jaren ook rondleidingen in Fort Kudelstaart en is een bevlogen verteller over de geschiedenis van deze streek. De wandeling start om 11.00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Startpunt is het VVV-agentschap in het Boekhuis, Zijdstraat 12. Deelname kost € 3,50 en een plaats reserveren kan via info@beleefaalsmeer.nl of door te bellen naar het Boekhuis, tel. 0297-324454.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Korenmolen 'De Leeuw' aan de Zijdstraat 28 in Aalsmeer


De historische dorpswandelingen vinden dit jaar voor het vierde seizoen plaats. Het initiatief van de VVV Aalsmeer voert deelnemers langs bekende Aalsmeerse monumenten, maar ook langs minder bekende punten die historisch gezien interessant zijn. Tijdens de wandeling wordt hier letterlijk bij stil gestaan en werpen de gidsen vanuit hun eigen deskundigheid een nieuw licht op de lokale geschiedenis.

Op de laatste zaterdag van de maand zijn er veel andere activiteiten, o.a. veilen op de Historische Tuin. De Westeinder Rondvaart vaart iedere zaterdag op drie momenten in de middag en het Oude Raadhuis is vanaf 14.00 uur geopend. Na de wandeling hebben deelnemers alle gelegenheid in het dorp te blijven, bijv. om te lunchen, winkelen of een van genoemde activiteiten te bezoeken.

De resterende dorpswandelingen in 2016 vinden plaats op 25 juni, 30 juli (speciale editie), 27 augustus en 24 september en reserveren is vanaf heden mogelijk. De dorpswandeling is op aanvraag ook voor groepen te boeken. Meer informatie op www.vvvaalsmeer.nl en via info@beleefaalsmeer.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.