Bijgewerkt: 20 juli 2024

Het zonnestelsel tot leven brengen in 3D met NASA

Nieuws -> Technologie

Bron: Google Arts & Culture
16-09-2022

Het zonnestelsel heeft ons altijd 'geleerd'. Je kunt het zien in de tekeningen van de sterrenbeelden in de grotten van Lascaux en de astronomie van de oude wereld - helemaal tot nu, nu NASA mensen over de hele wereld helpt het heelal beter te bekijken door middel van verkenningen zoals de Artemis-maanmissie of de nieuwe James Webb-ruimtebeelden. Vanaf vandaag kun je dankzij NASA nog meer leren over het zonnestelsel met nieuwe ervaringen op Google Search en Google Arts & Culture -meldt Google Blog.

Foto Amstelveen
(Bron Google/NASA - 2022)


NASA en Google Arts & Culture werken samen om meer dan 60 3D-modellen van planeten, manen en NASA-ruimtevaartuigen naar Google Search te brengen. Wanneer u Google Zoeken gebruikt om meer te weten te komen over deze onderwerpen, klikt u gewoon op de knop Bekijken in 3D om de verschillende elementen van wat u bekijkt nog beter te begrijpen. Deze 3D-annotaties zullen ook beschikbaar zijn voor cellen, biologische concepten (zoals skeletsystemen) en andere educatieve modellen op Zoeken.

En als u op uw mobiele telefoon zit, kunt u zelfs Augmented Reality gebruiken om deze modellen in uw ruimte te projecteren. Je kunt ook dieper in deze hemellichamen duiken en meer te weten komen over de wetenschappelijke instrumenten die NASA gebruikt om ze te bestuderen. Met een nieuw Google Arts & Culture-project kun je het zonnestelsel verkennen, met verhalen over diamantregen op Neptunus, gasreuzen en dwergplaneten, de manen van Saturnus en NASA-missies zoals de Parker Solar Probe of Landsat. NASA neemt je zelfs mee op een rondleiding door de mooiste beelden van de Hubble-telescoop, laat zien wat het internationale ruimtestation zo bijzonder maakt en laat je ontdekken hoe de Mars Perseverance Rover onze plaats in het heelal onthult.

Foto Amstelveen
(Bron Google/NASA - 2022)


De ervaring is ook een manier om toekomstige studenten te inspireren die een carrière als onze volgende generatie ontdekkingsreizigers overwegen. Zoals Kris Brown, NASA's Deputy Associate Administrator for STEM Engagement, opmerkt: 'De toekomst van onze natie in lucht en ruimte begint met het inspireren van studenten en het aanwakkeren van een vonk van nieuwsgierigheid in STEM in de huidige klaslokalen. De mogelijkheid om ons zonnestelsel en missies zoals de James Webb Space Telescope in 3D te zien, zal leerlingen een uniek perspectief op de ruimte geven en hen hopelijk aanzetten tot een beter begrip van onze planeet en onze plaats in het heelal. We hopen dat deze leerlingen een leerreis beginnen op bèta/technische paden naar de opbouw van onze volgende generatie ontdekkingsreizigers.'

Dus of je nu een student bent die over het zonnestelsel leert, of gewoon de maan van dichtbij wilt zien, wij zijn verheugd om NASA te helpen de planeten in de palm van je hand te leggen. Kijk rond op de Google Arts and Culture website. Google Arts & Culture (voorheen Google Art Project) is een online platform met afbeeldingen en video's in hoge resolutie van kunstwerken en culturele artefacten van culturele partnerorganisaties over de hele wereld.

Het maakt gebruik van hoge resolutiebeeldtechnologie, waarmee de kijker door collecties en galeries van partnerorganisaties kan toeren en de fysieke en contextuele informatie van de kunstwerken kan verkennen. Het platform bevat geavanceerde zoekmogelijkheden en educatieve hulpmiddelen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.