Bijgewerkt: 21 juli 2024

Het verkennen van de Grand Canyon via Google Maps

Nieuws -> Internet

Bron: GoogleBlog
03-02-2013

Of u nu een aanstaande wandeling van plan bent, of wilt u meer weten leren over de geologische geschiedenis van de Aarde, kan Google Maps helpen - meldt GoogleBlog.

Op 31 januari 2013 heeft Google heeft een panoramisch beeld van een van de meest spectaculaire nationale monumenten van de wereld: de Grand Canyon vrijgegeven.

Deze prachtige, interactieve beelden beslaan meer dan 75 mijl (120 km) van paden en de omliggende wegen, het maken van de kaart van dit gebied. Het is nog meer uitgebreid, nauwkeurig en eenvoudig te gebruiken dan ooit tevoren.Maak een wandeling door de smalle paden en blootgesteld paden van de Grand Canyon: wandel langs de beroemde Bright Angel Trail, kijk uit op de machtige Colorado River, en verken schilderachtige uitzicht op volledig 360-graden.

U zult blij zijn, dat u virtueel kan wandelen aan de steile hellingen van de South Kaibab Trail. En in plaats van een paar uur te rijden naar de nabijgelegen Meteor Crater, met een klik met de muis is brengt u naar de rand van dit buitenaards uitziende landschap.

Grand Canyon?

De Grand Canyon (Hopi [Uto-Azteken taal van de Hopi mensen (een Pueblo groep) van het noordoosten van Arizona, USA,] : Ongtupqa; Yavapai [Upland Yuman taal, gesproken door Yavapai mensen in Midden-en West Arizona] : Wi: kai: la) is een steile canyon uitgesleten door de Colorado rivier in de Verenigde Staten in de staat Arizona.

Deze bevindt zich binnen en beheerd door Grand Canyon National Park, de Hualapai Tribal Nation en de Havasupai Stam. President Theodore Roosevelt was een groot voorstander van het behoud van de Grand Canyon gebied en bezocht hij bij tal van gelegenheden om te jagen en te genieten het landschap. Het wordt beschouwd als een van de zeven natuurwonderen van de wereld.


Grotere kaart weergeven De Colorado rivier, een van de meest indrukwekkende scènes in de Grand Canyon

De Grand Canyon is 277 mijl (446 km) lang, tot 18 mijl (29 km) breed en bereikt een diepte van meer dan een mijl (6.000 voet / 1.800 meter). In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado deze kloof in het landschap doen ontstaan. Deze extreme erosie werd mogelijk doordat het gebied waarin de kloof ligt steeds verder omhoog rees.

De Colorado erodeert ongeveer 16 cm per 1000 jaar. De canyon is ongeveer 435 kilometer lang en heeft een breedte die varieert tussen 15 en 29 kilometer. Het gesteente dat nu bloot komt te liggen is volgens metingen ca. 2 miljard jaar oud. Het is een onderdeel van de Grand Staircase.

Canyon?

Een canyon (soms gespeld canon), of kloof is een diep ravijn tussen de rotsen vaak uitgehouwen uit het landschap door een rivier. Rivieren hebben een natuurlijke neiging om van hun basislijn hoogte, die dezelfde hoogte als het waterlichaam, de bedding af te graven door een proces van lange tijd erosie. (Bron: Wikipedia)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.