Bijgewerkt: 26 mei 2024

Het sportstimuleringsproject GALM 2016

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
09-10-2016

Sportbedrijf Amstelveen biedt in samenwerking met de firma Weber Sports bewoners die dit jaar 55 jaar oud zijn /worden, of ouder zijn de mogelijkheid om deel te nemen aan een fittest. Daarna kunt u, als u dat wilt, gedurende 32 weken deelnemen aan het sportstimuleringsproject GALM. Het doel van GALM is om 55-plussers die niet sportief actief zijn duurzaam aan het sporten te brengen. Hierdoor zal de gezondheid, conditie, fitheidgevoel en daarom misschien ook de kwaliteit van het leven verbeterd worden.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2015)

Het sportstimuleringsproject start met een fitheidstest


Deze fittest vindt plaats in sporthal de Meerkamp op zaterdag 15 oktober 2016. De kosten van deze test bedragen € 5. Een week later gaat het bewegingsintroductieprogramma van start. U hoeft niet bang te zijn, dat het niveau te hoog zal zijn, want dit wordt voor eenieder aangepast. Leest u dit bericht en heeft u interesse maar geen brief ontvangen, neem dan contact op met: Michael Weber Sportbedrijf Amstelveen / Weber Sports Tel: 020-3792523/06-46087776 info@webersports.net

Het sportstimuleringsproject GALM draait nu al vanaf oktober 2002 zijn lessen. Inmiddels doen er zo een 400 deelnemers met veel plezier mee aan de GALM-lessen. Het project, genaamd Groninger Actief Leven Model, start met een eerste fitheidstest, gevolgd door een bewegingsintroductieprogramma van 12 weken. Tijdens dit introductieprogramma worden verschillende sporten beoefend om de conditie, lenigheid, kracht en snelheid te verbeteren. Het beleven van plezier in de sport staat voorop. Het introductieprogramma van 12 weken wordt afgesloten met een persoonlijk bewegingsadvies, waarna men door kan gaan met het bewegingsvervolgprogramma van 20 weken. Vervolgens zal de tweede test plaats vinden, waarbij men kan zien, hoe hij, of zij vooruit is gegaan en zal er een advies komen hoe er door gesport kan worden. Tenslotte kan men de sportieve leefstijl doorzetten in clubverband, of in de groep die over blijft.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.