Bijgewerkt: 13 juni 2021

Het pand aan de Graaf Janlaan wordt tijdelijke woonplek

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-06-2021

De gemeente Amstelveen geeft samen met Regionale Instelling voor Beschermd Wonen Kennemerland/Amstelland en de Meerlanden) RIBW K/AM en leegstandbeheerder Villex een nieuwe bestemming aan het pand op de Graaf Janlaan 28 in de wijk Randwijck in Amstelveen. 

Er komen 14 studio’s voor mensen die tijdelijk onderdak nodig hebben, voordat zij kunnen doorstromen naar een permanente woonplek. De Graaf Janlaan krijgt hiermee vanaf medio juli 2021een nieuwe bestemming: een springplank naar een nieuwe woning. Deze studio’s zijn voor iedereen vanaf 18 jaar, eventueel met minderjarige kinderen. 

De nieuwe bewoners. In het pand op de Graaf Janlaan zullen mensen hun intrek nemen die vanwege allerlei redenen tussen wal en schip zijn geraakt wat betreft een woning. Een doorstart in hun leven is nodig, iets waar een eigen woning enorm bij helpt. Denk hierbij aan een persoon die door een scheiding een nieuwe woning nodig heeft, maar die nog niet heeft gevonden. Gezamenlijk blijven wonen tot er voor diegene (of ex-partner) een permanente woning is gevonden, is geen optie. Hij of zij kan nu op de Graaf Janlaan in alle rust naar een eigen huis zoeken.

'Het project aan de Graaf Janlaan is een mooi voorbeeld van een publiek-private samenwerking. Met deze samenwerking kunnen we iets betekenen voor inwoners die met een tijdelijke woonplek rust vinden om hun leven weer op orde te krijgen' - zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Wonen. 

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Wethouder Van Ballegooijen, Naomi Tas (bestuurder RIBW K/AM), Bionda Olivier (Villex) en wethouder Ellermeijer voor het gebouw aan de Graaf Janlaan 28 op 9 juni 2021


De situaties verschillen. De één kan met hulp van urgentie wellicht na drie maanden al ergens onderdak vinden, een ander vindt misschien na een half jaar buiten de regio een geschikte woonplek. RIBW K/AM ondersteunt de bewoners met deze duurzame uitstroom met een plan, waarmee ze systematisch en stap voor stap worden begeleid naar reguliere huisvesting.

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn: 'We zien in onze gemeente een toenemend aantal inwoners dat door een scheiding of verlies van een baan dakloos wordt. De 14 woningen in Graaf Janlaan zijn een oplossing voor deze inwoners. De gemeente werkt aan nog meer oplossingen voor deze doelgroep. Door inwoners een woning te bieden voorkomen we dat er problemen ontstaan met werk, geld of mentale gezondheid.'

Linda Pastor, manager RIBW K/AM: 'Wij vinden het heel belangrijk dat er een goede bestemming voor ons pand komt, en dat wij samen met de gemeente Amstelveen de bewoners kunnen ondersteunen in het tot rust komen na een moeilijke periode in hun leven en in het zoeken naar passende woonruimte.' De zelfstandige appartementen zijn verouderd, deze maand start de renovatie hiervan. De verwachting is dat er begin juli 14 zelfstandige studio’s zijn gecreëerd met een keuken en badkamer. 

De gemeente Amstelveen werkt samen met De Regenbooggroep, Aalsmeer, Ouder-Amstel, Uithoorn en Diemen aan het terugdringen van dak- en thuisloosheid. De Graaf Janlaan is één van de projecten die hieraan bijdraagt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.