Bijgewerkt: 23 mei 2022

Het optreden van het Lizzy Ossevoort trio in Villa Randwijck

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
30-11-2015

Een formatie het Lizzy Ossevoort trio die bestaat uit drie jonge talentvolle musici van rond de 20, terwijl Lizzy die leeftijd nog moet halen aangezien ze pas 19 jaren telt, maar zij blijkt een veel belovend talent te zijn. Zij musiceert in dit verband samen met haar vaste pianist Stefan Bos en met de talentvolle Thomas Pol op de contrabas. Eigenlijk zijn het alle drie talenten die het genie in de genen hebben.

Hun al vroeg begonnen talentvolle levensloop maakt, dat ze nu reeds in de schijnwerpers staan. Lizzy speelde ‘met haar stem’ al in grote big bands van o.a. Jazz Art Orchestra onder de bezielende leiding van niemand minder dan John Clayton; het Metropole Orkest; kwam in de finale van het Princes Christina Jazz Concours, en tevens in de Voice of Holland. Toen ik haar dit jaar hoorde bij de uitzending van Radio6 wist ik, dat er een begeesterd en talentvolle zangeres stond die het ver zal brengen. Vanaf de lagere school stond Lizzy al graag in de schijnwerpers met haar muzikale talent.Dit talent ontwikkelde zich van de schoolmusical tot een auditie bij het junior songfestival en vervolgens lukte het haar om mee te doen bij de Gelderse finale van Kinderen voor Kinderen. Op haar 15e stond ze al op een jazzpodium in Frankrijk en heeft ze diverse malen opgetreden in  theaters en restaurants. Na haar middelbare school werd ze aangenomen op het Conservatorium op basis van "Bijzonder Talent " in het 1e jaar vakopleiding zang; zij was toen 16 jaar.

Inmiddels is ze 19 jaar oud zijnde een spontane gedreven zangeres die van ieder optreden iets unieks wil maken. Haar voorkeur gaat uit naar het Jazz-repertoire en Nederlandstalige kleinkunst. Samen met haar vaste begeleider Stefan Bos (piano) vormt zij al enige jaren een muzikaal duo. Stefan Bos is net als Lizzy een jong talent van 18 jaar en als 12 jarige was hij te zien in het programma van Ivo Niehe; samen stonden ze in de finale van het Princes Christina Jazz Concours.

Stefan studeert momenteel aan het conservatorium van Amsterdam voor zijn Bachelor onder de leiding van Rob van Bavel. In 2013 was hij pianist op het NSJF en in 2014 trad hij daar op met Lizzy. Nog zo’n talent is hun bassist Thomas Pol. Hij studeerde aan het Rotterdamse Conservatorium Codarts met tijdgenoten: Reinier Baas g., Mark Schilders dr., Donald Simoen sx., Thierry Castelp. Gevolg gevend aan zijn muzikale ambitie vertoefde hij enige tijd in New York en New Orleans. Laat u verrassen door hun eigenheid.

Hun optreden is op donderdagavond 3 december 2015 20.00 tot 23.00 uur bij Villa Randwijck (Er is gelegenheid tot vrij parkeren) Bourgondischelaan 3, 1181 VV Amstelveen. Bereikbaar met buslijn 170/172/174 – halte Laan Rozenburg/Amsterdamseweg; 4places2b - Ja.zz in de buurt & blues in de wijk wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.