Bijgewerkt: 5 december 2022

Het optreden van The Feen Brothers in wijkcentrum De Bolder

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Henk Brinkman
06-04-2015

The Feen Brothers gaan op vrijdag 10 april 2015 20.00 tot 23.00 uur in het Wijkcentrum de Bolder Groenhof 140 1186 EX Amstelveen optreden. Er zijn in de muziekwereld veel voorbeelden van begaafde mensen die bij geboorte al over veel talent en gaven blijken te beschikken. Maar wanneer dit fenomeen een gehele familie betreft is het toch wel bijzonder te noemen. Als voorbeeld: The Jackson Five; The Allman Brothers; The Beets Brothers en The Feen Brothers bestaande uit de gebroeders van der Feen; Mark, Paul, Clemens, Mathijs.

Zij zijn opgegroeid te Middelburg in een gezin waar muziek maken bijna  vanzelfsprekend was. Maar daarmee ben je er nog niet; Motivatie, Enthousiasme en Overtuiging zijn de drijfveren waarmee men zich dan verder kan ontwikkelen; en deze eigenschappen bezitten zij allen!! Als individuele instrumentalisten ontpopten zij zich in gezinsverband toch verder op hun eigen wijze in referentie tot elkaar door samen te kunnen spelen. Ook  werd er gemusiceerd en gecomponeerd.Heel jong al traden zij regelmatig op in diverse clubs waaronder de Heren van Amstel in Amsterdam. Duidelijk herkenbaar zijn de eigen klank en stijl interpretaties die ieder afzonderlijk heeft ontwikkeld. Pianist Mark formeerde en trad vaak op met zijn eigen samenstellingen; Saxofonist Paul werd na zijn conservatorium studie gevraagd voor het Metropool Orkest en speelt in diverse formaties; Clemens op elektrische en contrabas heeft twee eigen  bands en wordt veel gevraagd in diverse ensembles.

De laatst genoemden brachten recent nog hun eigen CD uit: resp. Odyssee en 14PM. Mathijs is een verrassend goede drummer, maar toch is hij een uitzondering, want hij doet dit naast een normale baan. Nu de heren allen hun eigen muzikale en werkende leven leiden komen zij bij uitzondering als formatie tot elkaar. Deze bijzondere uitzondering gaat u die avond meemaken! Het wordt een familie reünie waar de spetters vanaf zullen vliegen en al kennen zij elkaar van haver tot gort, je weet nooit waar het muzikaal naar toe gaat. Maar een ding is zeker; ‘t wordt spannend!!

Bereikbaarheid: tel. 020 6471509 Wijkcentrum De Bolder is te bereiken met Metro 51 – halte Sportlaan. En met buslijnen 199 en 66 – halte winkelcentrum Groenhof.  Er is voldoende gelegenheid tot vrij parkeren. JA.ZZ IN DE BUURT wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.