Bijgewerkt: 27 november 2021

Het kunstwerk 'Windbloemig' is herplaatst in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-03-2019

Het beeld 'Windbloemig' van Maarten van Kalsbeek en Liet Heringa heeft een nieuwe plek in Amstelveen. Vanaf 7 maart 2019 staat het kunstwerk op de nieuwe rotonde bij de Keizer Karelweg en de Meester Guillaume Groen van Prinstererlaan. Tot de ombouw van de kruising naar een rotonde stond het beeld op de Rembrandtweg.

'Windbloemig krijgt opnieuw een prominente plek in Amstelveen,' – aldus Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur. 'Veel inwoners kennen dit beeld als icoon nabij het Stadshart. Ook nu krijgt het een prominente plek in de stad. Het kunstwerk is een mooie toevoeging aan onze beeldenroute.'

Foto Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2019)

Vlnr.: Stieneke Kruijer raadslid GroenLinks-Amstelveen, wethouder Herbert Raat, kunstenaarsduo Maarten van Kalsbeek en Liet Heringa en Bert Timmermans (medewerker gemeente Amstelveen)


Het bronzen beeld stond in 2001 in het Kröller Müller Museum in de solotentoonstelling 'Absorb' – Heringa/Van Kalsbeek. Het werk van het kunstenaarsduo is opgebouwd rond een kern die meestal bestaat uit een realistisch object dat ingebed is in wat misschien het best omschreven kan worden als een driedimensionaal schilderij. De kern wordt geabsorbeerd in lijnen en vlakken van gegoten kunststof, touwen en delen van planten, waardoor een dynamische en sensuele uitspatting van kleur en vorm ontstaat.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Het kunstwerk 'Windbloemig' in de zon op 8 maart 2019


Windbloemig is een toevoeging aan de bestaande beeldenroute op de Keizer Karelweg. Hier staan in totaal 11 beelden. Deze loopt van 'Roger' (niet de echte titel van het werk van een onbekende kunstenaar) op de rotonde bij de Keizer Karelweg en Amsterdamseweg tot aan 'The Fountain' van Karel Appel bij het Cobra Museum voor Moderne Kunst op het Sandbergplein.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS