Bijgewerkt: 20 april 2024

Het is niet uit te leggen!

Nieuws -> Gemeente

Bron: Actiecomité 'De speeltuin moet blijven'
19-04-2009

Het is niet uit te leggen, sinds alle commotie over het voornemen van Wethouder Veenboer de 40 jaar oude speeltuin aan de Maritsa op te offeren voor een 9 meter hoog gebouw waar de Gemeente Amstelveen een zogenaamd 1e lijns gezondheidscentrum wel vestigen. Ben ik door tientallen mensen aangesproken over de ontstane situatie. Werkelijk niemand begrijpt er iets van. Heeft het Gemeente bestuur van Amstelveen echt 8 jaar zitten slapen inclusief de huisartsen, vragen de mensen zich vertwijfeld af? 

Ja helaas, ik kan er niets anders van maken. Acht jaar geleden was ik ook van de partij om actie te voeren tegen het voornemen, heb toen gesproken met Wethouder Stevens, was een erg onplezierig gesprek, maar uiteindelijk is het plan van tafel gegaan. Nu is Wethouder Veenboer onze opponent, terug denkend aan de informatie avond van 02 april zit een open dialoog er niet in met de Wethouder.

Maritsa Amstelveen
('De speeltuin moet blijven' - 2009)

Lawaaioptocht deelnemers op 10 april 2009 bij Maritsa


Zijn besluit staat vast en de raad heeft gefiatteerd. Zo melden de Wethouder tijdens de infoavond en inmiddels in divers interviews heeft verkondigd.

Maar de Wethouder is nog niet klaar met ons de actie bereid van de bewoners is groot, ook ziet het actiecomité juridische mogelijkheden, naast de bezwaarschriften die in groten getale in gezonde zullen worden.

Inmiddels is er bij de verschillende politieke partijen wat beweging te constateren zo heeft de SP zich gemeld bij het comité deze partij steunt het comité van harte, Burger belangen heeft in de pers laten weten te denken aan andere oplossingen. En helaas blaast de VVD hoog van de toren, deze partij heeft nadat ook zij 8 jaar hebben zitten slapen, dat de Maritsa de enige plek is.

Niets is minder waar. Jammer dat de VVD zich zo keert tegen de acties van de bewoners aan en rond de Maritsa, dat gaat een hoop stemmen kosten. Maar dat kunnen we leiden zullen de Bobo’s van de Amstelveense VVD denken. Ze konden natuurlijk weinig anders als voor stemmen, de pas twee jaar zittendwethouder Veenboer zou zich natuurlijk af kunnen vragen wat de grootste partij de laatste acht jaar heeft uitgevoerd.

Zo heeft oudgedienden Wethouder Tabak ook nagelaten om na het 1e protest acht jaar geleden ook maar iets ondernomen. Het actiecomité is vastberaden de strijd niet op te geven via Juridische weg maar ook d.m.v. harde acties zullen zei van zich laten horen,

    Het wordt een hete zomer aan de Maritsa.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.