Bijgewerkt: 2 december 2021

Het hoogste punt van crematorion van begraafplaats Zorgvlied is bereikt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-12-2015

Vorige week (49-2015) is de tentachtige overkapping boven het nieuwe crematorion van begraafplaats Zorgvlied op spectaculaire wijze opgetakeld naar 16 meter hoogte en vervolgens is de overkapping uitgevouwen en onder spanning vastgemaakt. De volgende stap is, dat de oven en andere apparatuur wordt geplaatst. De planning is, dat het crematorion half februari 2016 haar deuren opent.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2015)

Het hoogste punt van het crematorion van begraafplaats Zorgvlied is bereikt


Het crematorion is het eerste in Nederland en krijgt een bijzondere tipi-achtige vormgeving, door de naar boven gerichte vormgeving wordt het gevoel van een opgaande reis versterkt. Bovendien zorgt het gekozen materiaal voor een verrassend zachte uitstraling. Het crematorion herbergt feitelijk alleen een technische ruimte, waarin de crematieoven staat.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2015)

Het crematorion vanuit de hoogte


Met het concept van een crematorion krijgt het cremeren op begraafplaats Zorgvlied een eigentijds, individueel en persoonlijk karakter. Het crematorion gaat duidelijk in een behoefte voorzien, onderzoek wijst namelijk uit, dat ongeveer 75% van de ondervraagden kiest voor cremeren en 25% voor begraven. Zorgvlied verwacht ongeveer 500 crematies per jaar te verzorgen en dat aantal kan nog groeien.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS