Bijgewerkt: 28 maart 2024

Het gelegenheidsduo Kamabade komt naar Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
24-01-2014

Het gelegenheidsduo Kamabade bestaande uit kunstenaars Kamagurka (Luc Zeebroek) en David Bade (Nederlandse beeldhouwer, installatiekunstenaar, schilder en tekenaar), gaan een 'monument voor het verlies' bouwen. In een onnavolgbare energieke en absurde stijl zullen zij eerst een week veldonderzoek verrichten in Amstelveen. Met een mobiele verliespost, een oude ambulance, trekt Kamabade erop uit om mensen hun verlies te ontfutselen.

Kamagurka Amstelveen
(Bron Cobra Museu - 2014)

Het gelegenheidsduo Kamabade bestaande uit kunstenaars Kamagurka (Luc Zeebroek) en David Bade, gaan een 'monument voor het verlies' bouwen. Hier is de flyer van Kamabade


‘Uw verlies is onze inspiratie!’. Ze bezoeken, onder anderen kringloopwinkels sportclubs, bejaardenoorden, vuilstortplaatsen en gaan daar in gesprek met mensen: ‘Wat heb je verloren? Wat hebben we allemaal te verliezen? De zowel voor de hand liggende als meer gedegen of prikkelende antwoorden op de ‘verlies vraag’ zullen als ‘boomerang’ werken op de aanpak en verbeeldingskracht van Kamagurka en Bade.

Kamagurka Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Luc Zeebroek, alias Kamagurka bezocht op 18 maart 2010 het Museum Jan van der Togt in Amstelveen. Zijn expositie droeg de titel 'De gevolgen van de Kamalmanak'


Vanaf 9 februari 2014 gaat Kamabade de opgedane inspiratie vertalen naar een Monument voor het verlies, een integraal kunstwerk. Dat gebeurt live in het Cobra Museum in een ‘open atelier’ setting, waarbij bezoekers wederom worden uitgenodigd om te delen en mee te bouwen. In deze tweede week zal iedere dag een bekende ‘oppoker’ als gast aanwezig zijn. Valentijnsdag, 14 februari is het monument klaar en wordt het gevierd met een finissage.

Kamagurka en Bade zijn bewonderaars van elkaars werk. Beiden beschikken over een ongebreideld vermogen tot observatie. In hun werk belichten ze het kritische, het triviale en het banale op een spontane en expressieve wijze. Tekenen staat daarbij centraal.

Mensen menen ‘niets te verliezen te hebben’, wanneer ze het zogenaamde risico opzoeken. Doorgaans met de zekerheid op de achtergrond dat de effecten hoe dan ook wel zullen meevallen. Kamagurka en Bade willen gedurende een intensieve ‘research periode’ risico en gevolg wel degelijk oprekken tot mogelijk ‘verlies’. Want Kamabade meent, dat wij heden ten dagen “alles te verliezen hebben”; er staat veel op het spel, in de wereld en in ons persoonlijke, dagelijkse leven. Verlies kan echter ook leiden tot het vinden van nieuwe winst.

Gedurende de twee weken van het Kamabade project zal iedere dag verslag gedaan worden op de website van het Cobra Museum. Het Monument voor het verlies blijft vervolgens nog tot en met 16 maart 2014 zichtbaar.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.