Bijgewerkt: 23 juli 2024

Het gebouw van het Sportcentrum van KLM wordt gesloopt in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Gemeente Amstelveen
27-01-2016

De honk- en softbalvereniging De Vliegende Hollanders heeft nu haar onderkomen in het KLM Sportcentrum aan het Wimbledonpark 2 , dat eigendom is van de KLM Personeelsvereniging. De KLM Personeelsvereniging heeft besloten dit sportcentrum te slopen, omdat het is verouderd en verliesgevend is. De KLM Personeelsvereniging wil het sportcentrum per 1 oktober 2016 te slopen en daarmee verliest DVH haar thuisbasis. De honk- en softbalvereniging is een financieel gezonde vereniging met ongeveer 300 leden. Ze neemt deel aan het Funkey-project, waarbij de jeugd verschillende sporten kan beoefenen. 

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het behoorlijk versleten gebouw van het KLM Sportcentrum aan het Wimbledonpark 2 van de KLM Personeelsvereniging op 27 juli 2012


De honk- en softbalvereniging wil op dezelfde plek een nieuwe, kleinschalige clubruimte realiseren en dat financieren via een hypothecaire lening. De vereniging vraagt de Stichting Waarborgfonds Sport en de gemeente Amstelveen hiervoor een borgstelling te verlenen tijdens de gemeenteraadsvergadering op 3 februari 2016.

Waarschijnlijk zullen de gemeenteraadsleden toestemming geven om de gemeente Amstelveen mede garant te staan voor een hypothecaire geldlening van 90.000 euro van honk- en softbalvereniging DVH (op basis van artikel 10 lid 3 van de financiële verordening). DVH heeft de gemeente Amstelveen niet gevraagd om een geldelijke bijdrage in de investeringen.

De grond is eigendom van de gemeente, voor het KLM Sportcentrum is een recht van opstal afgesloten. Een nieuw, kleiner clubhuis op dezelfde plek past binnen het bestemmingsplan. Zonder onderkomen/thuisbasis verliest de sportvereniging haar bestaansrecht. De afgelopen jaren heeft de gemeente flink geïnvesteerd in het complex (Optimalisatie sportvelden Sportlaan/Escapade), zodat het mogelijk was om het Europees Kampioenschap Softbal 2012 en de ESCM (Europese Supercup) 2014 daar te organiseren. Zonder vereniging blijft dit kwalitatief goede honk- en softbalcomplex onbespeelbaar achter, wat zonde zou zijn is van de gedane investeringen.DVH heeft besloten op eigen initiatief een nieuw kleinschalige clubruimte te realiseren op de plek waar nu nog het sportcentrum staat. De vereniging wil deze € 240.000,- ook zelf financieren. Naast een lening van € 90.000.- van de KPVN en gebruik van eigen middelen moet ze hiervoor wel een hypothecaire geldlening afsluiten (€ 130.000,-). Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) heeft inmiddels toegezegd een borgstelling te verlenen voor maximaal 50% onder de voorwaarde dat de gemeente Amstelveen ook een garantie verstrekt voor de rest. SWS als gemeente krijgen gezamenlijk het eerste recht van hypotheek op het pand, de grond valt hier buiten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.