Bijgewerkt: 15 mei 2021

Het eerste voorraad Buurtkastje is in Amstelveen geplaatst

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-02-2021

Wethouder Marijn van Ballegooijen bezocht op 28 januari 2021 het net geplaatste Buurtkastje achter wijkcentrum het Pluspunt, aan de Smeenklaan. Het is een openbare voorraadruilkast, waar verzegelde producten in geruild kunnen worden, zoals blikjes of potjes met eten.

 Nicolette de Vetten en haar moeder hebben het initiatief genomen om dit kastje te plaatsen en te onderhouden. 'Mijn zus die in Amsterdam-Noord woont, heeft er één geplaatst en ze heeft ervaren dat de buurt ook leuk gaat meedoen en dat er vooral buiten het mensen helpen ook weer ‘praatjes’ met de buurtbewoners komen. Producten worden niet verspild, iemand anders kan er blij zijn.' geeft mevrouw De Vetten aan.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Wethouder Marijn van Ballegooijen met Nicolette de Vetten en haar moeder bij het Buurtkastje achter wijkcentrum 't Pluspunt aan de Smeenklaan


Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Welzijn: 'We zien veel mooie initiatieven in straten en buurten en dit is ook weer een prachtig voorbeeld. Buren willen iets voor elkaar doen. We kennen de boekenruilkastjes, maar nu dus ook een proviand ruilkast in Amstelveen.' Er staan al meer van deze kastjes in Nederland. Voor meer informatie over dat project: Het Buurtkastje. Bij de Stichting SoGoed kunnen buurtkastjes aangeschaft worden.

Lief & Leedstraat. De Smeenklaan, bij het gedeelte met de bungalows, is ook een Lief & Leedstraat. Het echtpaar Keijzer beheert een Lief & Leed potje van € 150,-. Hiermee kunnen zij iets aardigs voor een buur doen. De buren kennen elkaar goed. Als het nodig is staan zij voor elkaar klaar. Soms gaat het om een kort praatje op de stoep, dan weer een pannetje soep. Wilt u ook een Lief & Leed potje voor uw straat, zie www.amstelveen.nl/liefenleed.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.