Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Het derde City Blues Festival in Amstelveen

Nieuws -> P60

Bron: Harald Moonen/P60
26-06-2017

Op zaterdag 11 november 2017 presenteert P60 de derde editie van hét internationale bluesfestival van Amsterdam en omstreken: Amstelveen City Blues. Een indrukwekkende line up met zowel oudgedienden als vers bloed, waaronder Samantha Fish, Laurence Jones en Grunting Pigs. De poptempel van Amstelveen wordt weer omgetoverd tot één grote juke joint, waar de echte bluesliefhebber niet kan ontbreken!

Samantha Fish wordt beïnvloed door een scala aan verschillende stijlen. Of het nu gaat over diepe blues, sfeervolle Americana, of speelse garage-rock; de gitariste uit Kansas City, Missouri doet het allemaal. In haar rijke carrière werd ze al geroemd door blueslegendes als Buddy Guy en Luther Dickenson, maar rock ’n roll blijft hoe dan ook haar eerste liefde. In maart van dit jaar kwam de schone Amerikaanse met ‘Chills & Fever’, waarop wordt teruggegrepen naar de ‘60s en ‘70s sound van Jackie DeShannon, Jerry Ragavoy, Bert Berns en Allen Toussaint. In Amstelveen presenteert ze haar nieuwe songs aan het Nederlands publiek.Het Hongaarse tweetal Grunting Pigs bestaat uit Mátyás Pribojszki en Ferenc Szász. De rauwe, opzwepende countryblues van deze twee heren heeft al menig podium en festival in extase achter gelaten. Eerstgenoemde begon rond zijn 14de met het spelen van de mondharmonica en liet zich sterk beïnvloeden door artiesten als Sonny Boy Williamson en Larry Adler. Szász, de gitarist van het gezelschap, is een ware gitaarvirtuoos die de kunst van de vingeracrobatiek als geen ander verstaat. Het bluesduo speelde eerder op De Waag en Moulin Blues, maar komt nu naar Amstelveen voor een spetterende show!

Vereerd zijn we met de komst van Laurence Jones. Deze jonge Britse gitarist wordt ondertussen door zo’n beetje elk zichzelf respecterend (blues)magazine uitgeroepen tot hét bluestalent van 2017. In het prille tijdsbestek van slechts enkele jaren tourde hij met Walter Trout, won hij drie keer op rij ‘Young Artist Of The Year’ bij de British Blues Awards en noemde BBC Radio 2 hem in één adem met Robin Trowler. In de tussentijd bracht hij trouwens ook nog even vier juweeltjes van platen uit. Laatste wapenfeit ‘Take Me High’ verscheen inmiddels meer dan een jaar geleden en werd uitstekend ontvangen. Moderne bluesrock van deze ‘star in the making’! De rest van de line up wordt uiteraard zo snel mogelijk bekend gemaakt!

Meer informatie over Amstelveen City Blues: WebsiteTwitterFacebook – P60.nl

Zaterdag 11 november 2017 // zaal open 19:00 // aanvang 19:30 // vvk € 35 // zaal € 37,50. Tickets: https://frontoffice.paylogic.nl/?event_id=118346Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.