Bijgewerkt: 6 december 2021

Het college van B en W gaat het gebouw 'De Bajes' verkopen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-04-2011

Daarbij biedt zij  ruimte voor ander gebruik dan tot nu toe, zoals gebruik voor horeca, detailhandel of kantoor. Horeca heeft de voorkeur. De buitenkant van het hoofdgebouw aan de Ouderkerkerlaan heeft en behoudt haar monumentale status.

Bajes Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

'De Bajes' aan de Ouderkerkerlaan nr 3


'B en W beogen met de verkoop een toevoeging aan het Oude Dorp, die kan zorgen voor verlevendiging. Bij kopers die zich aandienen, zal het college bij hun afweging zeker ook aandacht besteden aan de mogelijkheden die de plannen bieden om het Oude Dorp nog verder te versterken als bruisende kern in Amstelveen' meldt wethouder Vastgoed Jan-Willem Groot (CDA).

Bajes Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2002)

Graffiti op de muren van 'De Bajes'


Andere aspecten die een rol spelen bij het beoordelen van de plannen van potentiële kopers zijn de volgende. De plannen moeten passen binnen de bebouwingsvoorschriften van het geldende bestemmingsplan en het parkeren moet op eigen terrein opgelost worden. In de praktijk zal dit betekenen dat er maximaal zo’n 30 parkeerplaatsen op eigen terrein kunnen komen. Ook is het de bedoeling, dat de graffiti van het pand af gaat. De achteruitbouw van 'De Bajes' mag gesloopt worden en daarvoor kan een nieuwe grotere aanbouw terug komen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.