Bijgewerkt: 4 december 2021

Het bronzen beeld de Olifant staat op het Westwijkplein

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-03-2018

Het bronzen beeld de Olifant van de Amstelveense kunstenares Ella van der Ven is gisteren verhuisd van de Landtong naar het Westwijkplein. Wethouder cultuur Maaike Veeningen heeft samen met kunstenares en de voorzitter van de winkeliersvereniging een kijkje genomen bij de nieuwste aanwinst van Westwijk. Ook het wijkplatform is enthousiast over dit kindvriendelijke beeld.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

Voorzitter van de winkeliersvereniging Westwijk, Maaike Veeningen (D66) wethouder Cultuur en Economische Zaken en beeldend kunstenaar Ella van der Ven met de Olifant op Westwijkplein op 8 maart 2018

Het bronzen speelbeeld de Olifant stond al jaren bij de Henri Dunantschool en is in 1980 gemaakt door de beeldhouwster Ella van de Ven, in opdracht van de gemeente Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De Olifant op het Westwijkplein

Het is een echt speelbeeld, want de opening in de slurf van de olifant is een knikkerpotje, bij zijn staart kan je een springtouw inhaken en heb je dus een hand minder nodig bij het touwtje springen, op zijn rug is een geul gemaakt voor een bal, maar je kunt er natuurlijk ook op zitten, of onder de olifant doorkruipen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.