Bijgewerkt: 25 juni 2024

Het beeld 'De Stormramp' is herplaatst!

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-04-2013

Het bronzen beeld 'De Stormramp' heeft lange tijd op de Fokkerlaan bij de voormalige GGD kantoor gestaan. Vanaf vandaag staat het beeld op een nieuwe prominente plek, de kruising Asserring/ Schweitzerlaan in Westwijk. De plaatsing van het beeld is mede geïnitieerd door leden van wijkplatform Westwijk.

Stormramp Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2003)

De in 2003 gemaakte foto van het beeld 'Stormramp-1953' van beeldend kunstenaar Vincent Pieter Semeyn Esser


Voor de ingang van Gemeentelijke Gezondheids Dienst (G.G.D.) aan de Fokkerlaan, stond het beeldhouwwerk van Vincent Pieter Semeyn Esser. Het is getiteld 'Stormramp-1953' en toont een hulpverlener die een persoon draagt.

Stormramp Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Het beeld 'Stormramp-1953' van beeldend kunstenaar Vincent Pieter Semeyn Esser 10 jaar na dato staat er in Westwijk


Het beeld is gebaseerd op de ramp die in 1953 plaatsvond. Toen woedde op 31 januari en 1 februari een verwoestende Noord-Westerstorm over Zuid-West Nederland. Door de ongunstige windrichting, de lange duur van de storm in combinatie met de springvloed, werd het water in de Zuidelijk Noordzee opgestuwd tot extreme hoogten. Tijdens deze ramp verloren 1835 mensen het leven. Het werk werd in 1962 aangekocht door de gemeente Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.