Bijgewerkt: 1 december 2022

Het Wmo-vervoer is nog niet voldoende in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-07-2022

In april 2022 heeft de gemeente Amstelveen een verbeterplan geëist van het bedrijf Maasstad Regie Centrale (MRC) dat het Wmo-vervoer vanaf 1 januari 2022 in Amstelveen verzorgt na een openbare aanbesteding. Dit was nodig omdat er veel klachten waren over de dienstverlening van deze partij.

Recentelijk zijn de uitkomsten van dit verbeterplan besproken met de vervoerder. Amstelveen ziet wel verbeteringen bij de Wmo-vervoeder, maar op een aantal punten is het nog onvoldoende. Daarom geeft de gemeente de Wmo-vervoerder een boete.

Wmo-vervoer is voor inwoners die hun eigen vervoer niet meer zelfstandig of met hulp van familie of vrienden kunnen organiseren. Daar is bijvoorbeeld sprake van als iemand vanwege een handicap, beperking of psychische aandoening niet meer kan reizen met het openbaar vervoer.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2022)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn van Amstelveen


'We zien verbetering in de dienstverlening. De bereikbaarheid van de klantenservice is toegenomen. Verder is heeft de vervoerder een boeking app die inzicht geeft hoe de rit verloopt en handig is voor de plannen van een rit. En het aantal klachten neemt af. Maar we krijgen nog steeds klachten binnen dat de Wmo-vervoerder niet op tijd is bij afspraken. Dat is bijvoorbeeld als ze inwoners met dementie moeten vervoeren niet wenselijk. De dienstverlening is nog niet op het niveau van de gemaakte contractafspraken. Daarom leggen wij de vervoerder een boete op van € 2000,- per maand zolang de afspraken uit het contract niet worden nagekomen'- geeft Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn aan.

De gemeente heeft wekelijkse gesprekken met de vervoerder en wijst daarbij op de contractafspraken. De gemeente eist dat de dienstverlening op korte termijn op het niveau van de contractafspraken zal zijn. Als niet voldaan wordt aan de contractuele afspraken, zal de gemeente naast de boete, zich beraden op verdere juridische stappen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.