Bijgewerkt: 6 december 2023

Het Wellantcollege treedt toe tot Greenport Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Greenport Aalsmeer
15-03-2013

Het Wellantcollege is lid geworden van Greenport Aalsmeer. Met het lidmaatschap van verschillende VMBO en MBO locaties in de regio hoopt Greenport Aalsmeer op een goede verbinding met het onderwijs, waardoor er een betere aansluiting komt tussen de regionale opleidingen en de wensen en behoeften van het sierteeltbedrijfsleven in Aalsmeer en omgeving.


Grotere kaart weergeven Het Wellantcollege in Aalsmeer

Het Wellantcollege MBO Aalsmeer biedt verschillende opleidingen aan, onder andere de studies Green Production & Business, Plant, Groothandel & Logistiek en Flower Design. Volgens Albert-Jan Krikke,  regiodirecteur van het Wellant Aalsmeer en Amsterdam, is er winst te behalen in  samenwerking tussen beroepsonderwijs, bedrijfsleven en overheid:

“Wij willen de sector op een passende manier bedienen. Daarvoor moeten wij meer jongeren enthousiasmeren voor het werk in de groene sector. Die interesse kun je niet alleen opwekken, daarvoor hebben wij de bedrijven in de regio nodig.”  Volgens Krikke zijn leerlingen een logische brug tussen school en bedrijfsleven.

Greenport Aalsmeer,  samengesteld uit bedrijfsleven, kennis- en onderwijsinstellingen en overheid, heeft tot doel de internationale concurrentiepositie van de sierteeltsector in en om Aalsmeer verder te verstevigen.  Met de toetreding van het Wellant is ook het MBO-onderwijs vertegenwoordigd in de Greenport.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.