Bijgewerkt: 19 mei 2024

Het Unlock Festival in Amstelveen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: SAKB/Amateurkunst Amstelveen
06-09-2021

Op zondag 19 september 2021 vindt van 12.30 uur tot 17.30 uur het Unlock Festival plaats in het Openluchttheater in Elsrijk in Amstelveen. Na anderhalf jaar van culturele lockdown presenteren de Amstelveense amateurkoren, -orkesten en -kunstenaars zich op dit Unlock Festival in het openluchttheater in Elsrijk (De Ruwiellaan 20, 1181 PS Amstelveen). Kom genieten van de optredens en maak je eigen tekening op de schildersezels van SAKB KunstLokaal.

Foto Amstelveen
(Bron Amateurkunst Amstelveen - 2021)

De flyer van het Unlock Festival op zondag 19 september 2021 in Amstelveen


De dag begint om 12.30 uur met de publieke opening van de website Amateurkunst Amstelveen (www.amateurkunstamstelveen.nl ) door Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur. Daarna is er een gevarieerd programma met optredens van verschillende amateurkunstgroepen. In het eerste deel van de middag kunnen we om 13.00 uur genieten van het Accordeonorkest de Concertina’s. Om 13.30 uur gevolgd door de Amstel River Singers, om 14.00 uur door het Harmonie Orkest Amstelveen en om 14.30 uur door het Japanse koor SORA. Dan is er om 15.00 uur een kleine pauze en kunnen bezoekers allerlei versnaperingen in de blokhut van Elsrijk verkrijgen.

In het tweede deel van de middag starten we om 15.30 uur met het Amstelveens Symfonie Orkest, gevolgd om 16.00 uur door de Musicalvereniging OVA, daarna om 16.30 uur door de Slagwerkgroep Bovenkerk met een echt sambaorkest en tenslotte zingt om 17.00 uur het Amstel Gospel Choir. De dag wordt afgesloten om 17.30 uur met een Grande Finale, waaraan alle muziekgroepen meedoen en het publiek uitgenodigd wordt om mee te zingen.

Aan de zijkant (op het gras) staan ezels van SAKB KunstLokaal met tekenmateriaal en een grote monitor, waarop beelden van de website Amateurkunst Amstelveen te zien zijn. Het wordt een bruisende dag waarop de amateurkunstgroepen laten zien dat ze ondanks de lockdown nog steeds springlevend zijn. Bij de ingang is een informatiemarkt waar van iedere amateurkunstgroep alle ins and outs van de organisaties te vinden is. Wil je zelf muziek maken, zingen, toneelspelen, in een musical meespelen, tekenen, schilderen, boetseren, beeldhouwen, fotograferen en nog veel meer, haal dan een brochure op de informatiemarkt.

13.00 uur: Concertina’s, 13.30 uur: Amstel River Singers, 14.00 uur: Harmonie Orkest Amstelveen, 14.30 uur: SORA, 15.00 uur: Japans kinderkoor en pauze, 15.30 uur: Amstelveens Symfonie Orkest, 16.00 uur: OVA, 16.30 uur: Slagwerkgroep Bovenkerk, 17.00 uur: Amstel Gospel Choir, 17.30 uur: Grande Finale.

Het Unlock Festival wordt georganiseerd door Podium Amateurkunst Amstelveen. De toegang is gratis. Bezoekers hoeven zich niet van tevoren op te geven, maar bij de ingang moeten ze wel zichzelf registreren. De coronarichtlijnen van het RIVM worden gevolgd. Kijk voor meer informatie: www.amateurkunstamstelveen.nl/agenda/unlock-festival . Let op! I.v.m. coronamaatregelen is het maximale aantal bezoekers 100. Als u verzekerd wil zijn van een plaats meldt u dan ruimschoots op tijd bij de ingang.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Het Openluchttheater Elsrijk op 10 juni 2015, tijdens het bezoek van de wethouders Peter Bot (BBA) Groenbeheer en Jeroen Brandes (PvdA) Welzijn. Op zaterdag 27 juni 2015 werd het theater officieel geopend


Openluchttheater Elsrijk is een historisch theater dat sinds 1948 in Park de Ruyschlaan in Elsrijk ligt. Het is een betoverende en charmante plek die jarenlang in vergetelheid was geraakt, maar door vrijwilligers van Stadsdorp Elsrijk een nieuw leven werd ingeblazen. Samen met de gemeente Amstelveen zorgden zij dat het podium, de coulissen, de toegangspoorten en de zaal werden gerenoveerd. In 2015 werd het openluchttheater heropend. Het theater biedt iedere zomer culturele en maatschappelijke voorstellingen en verbindt de lokale gemeenschap.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.