Bijgewerkt: 3 maart 2024

Het Stadspleinfestival Amstelveen 2009

Nieuws -> Stadshart

Bron: P60 / Schouwburg Amstelveen
04-09-2009

Een spetterende opening van het culturele seizoen met onder andere Valerio Zeno

Op het Stadsplein van Amstelveen vindt van 11, 12 en 13 september 2009 het Stadspleinfestival plaats, dé opening van het culturele seizoen 2009/2010.

'Dans Met Mij', is dit jaar het thema van het festival,dat start op vrijdagavond. De presentatie is in handen van Jashin Baroud, bekend als DJ van het Jamsquad-team. Na een officiële opening door de burgermeester van Amstelveen, Jan van Zanen wordt het publiek getrakteerd op spetterende demonstraties van de streetdanceteams van Buenting Sport.

Valerio Amstelveen
(P60- 2009)

DJ Valerio


Vorig jaar werd dit team nog kampioen van Nederland. Op een dansfestival mag natuurlijk breakdance niet ontbreken. Dus na de streetdancers is het de beurt aan de dansers van Dejavu, en ook zij geven een spectaculair optreden. De feestelijke avond wordt afgesloten door een DJ-set van Valerio Zeno.

Valerio heeft weinig introductie meer nodig: hij is bekend van zijn spraakmakende programma’s op BNN en TMF. En neem je rolschaatsen mee! Want in samenwerking met laMovimento draait Valerio op de Rollerdisco de sterren van de hemel. Heb je geen rollerskates, niet getreurd. Ze zijn deze avond te huur op het Stadsplein. Het Stadspleinfestival start vrijdagavond om 20:45 uur en de toegang is gratis.

Dans Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Het thema van het Stadspleinfestival Amstelveen 2009 is: 'Dans met mij'


PROGRAMMA

VRIJDAG 11 SEPTEMBER 2009

Presentatie: Jashin Baroud

20.45-21.00 Opening door Mariska van Kolck en burgemeester Van Zanen. Blazers van Muziek- en Dansschool Amstelveen.

21.00-21.30 Street- en breakdance optredens georganiseerd door P60.

21.30-23.00 DJ Valerio Zeno

DJ Valerio, bekend van TMF en BNN, sluit de vrijdagavond af met street- en breakdancemuziek.

Jashin Amstelveen
(Jashin Baroud- 2009)

Jashin Baroud


ZATERDAG 12 SEPTEMBER 2009

Presentatie: Olaf van de Ven

13.30-17.00 Inloopworkshop Cobra Museum

Papieren vogels vouwen en beschilderen, teksten stempelen, printen maken, samen schilderen of meebouwen aan de Grote Broedplaats Vogel kan tijdens de gratis inloopworkshop in het Cobra Museum. Vooral leuk voor kinderen! Ook het museum, nu met de zomertentoonstelling Cobra Family, kunt u deze zaterdag gratis bezoeken.

14.00-14.10 Slagwerkgroep Bovenkerk en de slagwerkgroep van Muziek- en Dansschool Amstelveen trommelen iedereen op voor de start van het zaterdagprogramma.

14.00-17.30 Informatiemarkt

Op de Informatiemarkt komt u erachter wat de culturele instellingen, verenigingen en vrijwilligersorganisaties u in het nieuwe seizoen te bieden hebben.

14.10-15.00 Got2Dance

De finalisten van de danswedstrijd voor jong talent worden door een vakkundige jury beoordeeld. Kinderen tussen de 12 en 18 jaar kunnen zich inschrijven voor de wedstrijd via www.muziekschoolamstelveen.nl

14.30-15.30 Een Sprookje aan het Tsarenhof

Lika Smirnova verzorgt de bijzondere lezing Een Sprookje aan het Tsarenhof in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Deze unieke voordracht sluit aan op de tentoonstelling Aan het Russische hof, paleis en protocol in de 19e eeuw in de Hermitage. Lika Smirnova studeerde bouwkunde, architectuur en kunstgeschiedenis in Sint Petersburg. De toegang is gratis - kaarten graag vooraf reserveren bij de bibliotheek, www.amstelland-bibliotheken.nl.

15.00-16.00 Kinderhardrock - PA3

Pieter Tiddens vindt dat kinderen ook moeten kunnen rocken. Met PA3 maakt hij daarom hardrock voor kinderen. Na jarenlang in de kelder te hebben gerepeteerd komen Pa en zijn vrienden eindelijk bovengronds. En wat treffen ze daar aan op televisie en in de bladen? Kabouters, piraten, clowns en meisjesbands. Allemaal onzin, vinden zij. Dat is snel afgelopen, want PA3 is kinderhardrock voor stoere jongens en meiden (6-12 jaar)!

Zondag 21 februari staat Pieter Tiddens met de voorstelling Kindercabaret 5, de PAneet (6+) in Schouwburg Amstelveen.

16.00-16.30 Het Internationaal Danstheater

HID Amstelveen
( Foto Antoinette Mooy - 2009)

Stampende Stilte


HID Amstelveen
( Foto Antoinette Mooy - 2009)

Stampende Stilte


Het Internationaal Danstheater geeft een voorproefje van de nieuwe voorstelling Stampende Stilte. Stampende Stilte is een ode aan de liefde, verleidelijk en confronterend, teder en ruw, herkenbaar en verrassend. Diverse dansstijlen, culturen en choreografieën uit heden en verleden komen samen.
Skater Amstelveen
(Foto Simone Los - 2009)

Skater


16.30-16.50 Meezingkoor o.l.v. Janke Dekker

Zing mee met de koren uit (regio) Amstelveen! Janke Dekker is bekend van diverse musicals en juryvoorzitter van het programma Korenslag.

16.50-17.00 Prijsuitreiking Got2Dance

17.00-17.30 KUS

Kus Amstelveen
( Schouwburg Amstelveen - 2009)

Meidengroep Kus


Anouk, Fleur, Meike en Monique van de meidengroep KUS geven een spetterend optreden.

17.30-18.00 Dansdemonstraties

Dansers van de Muziek- en Dansschool en Dansschool Mittelmeijer geven verschillende demonstraties.

18.00-19.00 Spectaculaire circusacts  met acrobatiek,  jongleren, rolbalans, eenwielers en steltlopers, verzorgt door jeugdcircus Pretpiste, www.pretpiste.nl.

19.00-19.30 Bollwerk

Dansgezelschap Bollwerk staat onder leiding van choreografe Andrea Boll en laat met Bollwerklab5 een mooie dansvoorstelling zien. Met muziek uit de film Hable con Ella.

19.30-20.00 ISH

BoyISH/girlISH is een voorstelling over de wijze waarop jongeren denken over omgang tussen man en vrouw. Blijft de 'battle' tussen de sexen bestaan of krijgen we ooit begrip voor elkaar?

boyISHgirlISH Amstelveen
(Schouwburg Amstelveen - 2009)

BoyISH/girlISH


BoyISH/girlISH gaat over rare tegenstellingen, miscommunicatie en pijnlijke momenten. met de energie van hiphop, de strijd van breakdance en de luchtigheid van acrobatiek. Dit alles met een flinke portie humor.

20.00-22.00 Openluchtshow Danny Malando & het Malando Orkest

Malando Amstelveen
(Schouwburg Amstelveen - 2009)

Danny Malando


Danny Malando & het Malando Orkest staan garant voor een avond vol passie en romantiek. Een avond vol prachtige muziek waarop volop gedanst kan worden.

Tangoklassiekers als Olé Guapa en Blue Tango nemen u mee terug naar de zwoele jaren twintig. De orkestleden zien er prachtig uit in hun kleurrijke kostuums en trakteren u op fantastische muziek die u herkent van vroeger. De aanstekelijke ritmes en herkenbare klanken van de accordeon staan garant voor een avond muzikaal genieten.

Tijdens het festival een hapje eten? Geniet van een drankje of blijf 's avonds gezellig eten op het grote terras voor het podium, verzorgd door Horeca Stadsplein Amstelveen.

Dans Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Het thema van het Stadspleinfestival Amstelveen 2009 is: 'Dans met mij'


ZONDAG 13 SEPTEMBER 2009

10.45-11.00 Jonge violisten van Muziek- en Dansschool Amstelveen.

11.00-12.00 Amstelveens Symfonie Orkest

Zondagochtend kunt u vanaf 11.00 uur genieten van een concert van het Amstelveens Symfonie Orkest.

Het Stadspleinfestival wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Amstelveen, provincie Noord-Holland, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Stinak en Horeca Stadsplein Amstelveen.

Het Stadspleinfestival is een gratis en gevarieerd voorproefje van het nieuwe culturele seizoen. Aan het festival werken verder mee: Stadsplein Amstelveen, P60, Muziek- en Dansschool Amstelveen, De Volksuniversiteit, Cobra Museum, SBK, Griffioen, Amstelland Bibliotheken, Amstelveens Poppentheater, Jan van der Togt en Schouwburg Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.