Bijgewerkt: 28 mei 2024

Het Senders Voetbaltoernooi is opnieuw groot succes

Nieuws -> Sport

Bron: Gemeente Amstelveen
17-09-2013

Ondanks het slechte weer, was het 3de  keer georganiseerde Senders Voetbaltoernooi afgelopen zaterdag 14 september 2013 wederom een groot succes. Met 17 teams uit heel Amstelveen deed een record aantal jongeren mee.

senders Amstelveen
(Foto Jos Spitteler - 2013)

Senders Voetbaltoernooi 2013


De editie van dit jaar had de passende naam ‘Amstelveen United’. Voor het eerst werd in drie verschillende leeftijd categorieën gespeeld. Net als voorgaande jaren organiseerden jongeren van Downtown in Westwijk samen met het Jongerenwerk van de gemeente Amstelveen en vrijwilligers van voetbalclub NFC het toernooi op de velden van NFC.

senders Amstelveen
(Foto Jos Spitteler - 2013)

Senders Voetbaltoernooi 2013


Bijzonder van dit toernooi is, dat het van de jongeren zelf komt. Samen met het Jongerenwerk, vrijwilligers en voetbalclub NFC hebben zij voor de derde keer een zeer geslaagd toernooi georganiseerd. Dit jaar werd ook het Tienerwerk erbij betrokken, dat inmiddels ook bij de gemeente ligt.

senders Amstelveen
(Foto Jos Spitteler - 2013)

Senders Voetbaltoernooi 2013


Wethouder Herbert Raat (VVD): “Belangrijkste is, dat er een ander klimaat is ontstaan op straat. Dat merk ik in mijn eigen buurt op het Westwijkplein voor de Albert Heijn, waar vroeger veel overlast was. Ons Jongerenwerk is op straat op tijden, dat het nodig is en gaat in gesprek, waardoor zaken minder snel uit de hand lopen.

Handhaving en bonnen uitdelen blijft soms nodig, maar we zijn liever met positieve zaken bezig zoals de organisatie van dit toernooi. De verbeterde sfeer op straat merk je terug bij het voetballen. De bedoeling is het jongerenwerk verder uit te breiden, zodat er voldoende capaciteit is op de uren dat het nodig is.”

De cijfers lijken deze positieve trend te ondersteunen. Het aantal meldingen bij de politie van jeugdoverlast daalde de afgelopen jaren gestaag. In 2011 waren er 472 meldingen van jeugdoverlast bij de politie, in 2012 392 en dit jaar 273 tot en met augustus.

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Herbert Raat (VVD), wethouder Jeugd


In 2011 nam de gemeente het jongerenwerk over van Stichting Cardanus. Het Jongerenwerk biedt jongeren een luisterend oor en ondersteunt hen bij het zoeken naar werk, school en met problemen thuis, of op andere gebieden.

Senders Voetbaltoernooi?

Sander van Groeningen organiseerde eerst op 11 september 2011 met hulp van Jongerenwerk Amstelveen voor het eerste jaar een voetbaltoernooi bij NFC. Sander van Groeningen: 'Ik kwam er tijdens mijn stage achter, dat er een speciale regeling bestond voor jongeren die leuke activiteiten en evenementen willen organiseren in de stad. Ik ben toen direct samen met de jongerenwerkers aan de slag gegaan.

Het succes van toen smaakte naar meer, vandaar dat we het toernooi dit jaar weer hebben opgezet. Naast het sportieve karakter van het evenement draait het natuurlijk ook om de gezelligheid'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.