Bijgewerkt: 26 mei 2024

Het SAKB OntmoetingLokaal gaat open als expositieruimte

Nieuws -> Cultuur

Bron: SAKB KunstLokaal
04-04-2022

Amstelveen heeft er sinds kort een nieuwe expositieruimte bij. Het Odinlokaal naast het gebouw van SAKB KunstLokaal aan de Ouderkerkerlaan heeft een frisse opknapbeurt gekregen en kan nu gehuurd worden voor activiteiten, evenementen en – kortdurende – tentoonstellingen.

Op zaterdag 9 april 2022 is er een openingsbijeenkomst gepland voor beleidmakers en directe partners. Dan maakt het bestuur van SAKB KunstLokaal duidelijk wat er allemaal mogelijk is in deze vernieuwde ruimte en wat de plannen zijn. De genodigden kunnen dan alvast een indruk krijgen van de expositiemogelijkheden, omdat er een tentoonstelling voor hen ingericht zal zijn met het thema ‘Ontmoeting’. Er zal werk te zien zijn van cursisten, vrienden en docenten van SAKB KunstLokaal.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

De ingang van het SAKB KunstLokaal aan de Ouderkerkerlaan 15, 1185 AB in Amstelveen


Op 30 april en 1 mei 2022 vindt dan de eerste ‘open’ tentoonstelling plaats, die voor iedereen toegankelijk is. Gerard Rosbach en Rik Verdenius tonen er hun werk. Gerard Rosbach heeft naast zijn werk als architect altijd al getekend en geschilderd. Hij heeft decors ontworpen voor verschillende theatergroepen en hij heeft monumentale kunstwerken gemaakt binnen kantoorgebouwen. In het OntmoetingLokaal laat hij zijn recente abstracte tekeningen, schilderijen en sculpturen zien.

Rik Verdenius, van huis uit geograaf, tekent al van jongs af aan. Hij volgde vele cursussen, onder andere bij SAKB KunstLokaal. Hij neemt regelmatig deel aan exposities in binnen- en buitenland, op dit moment in New Delhi en Sofia. Hij heeft zich toegelegd op aquarel schilderen in een licht impressionistische stijl. Op zaterdag 28 mei 2022 volgt dan een grootse opening van het OntmoetingLokaal, waarbij ook de andere lokalen van SAKB KunstLokaal open zullen zijn. Overal is dan wat te doen en iedereen is welkom: jong, oud, Amstelvener, niet-Amstelvener, en mensen met allerlei culturele achtergronden. Er wordt hard gewerkt aan een veelzijdig en levendig programma waar iedereen iets in vindt wat hij of zij leuk vindt. In elk geval zal de tentoonstelling die op 9 april ingericht wordt voor een beperkte groep genodigden, nu voor iedereen te zien zijn. Uitgebreid met nog meer prachtig werk. Voor meer info: www.sakb.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.