Bijgewerkt: 23 mei 2024

Het Running Blind team aan de finish van de Lentemarathon in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Roparun Team
31-03-2017

Op zondag 2 april 2017 zal tijdens de Lentemarathon in Amstelveen Roparun Team Running Blind aan de finish staan om de medailles om te hangen bij de hardlopers. En zullen zij de deelnemers voorzien van sportdrank en fruit. In het Pinksterweekend van 3 juni 2017 doet Running Blind voor het eerst mee aan de Roparun met een eigen team. Acht hardlopers met een visuele beperking lopen met hun buddy’s in estafettevorm van Hamburg naar Rotterdam, voor het goede doel. In 10 etappes van in totaal 560 kilometer, hopen zij op maandag 5 juni te finishen op de Coolsingel in Rotterdam.

Foto Amstelveen
(Foto MVDF - 2015)

Roparunning Running Blind team


Theo Grabijn uit Amstelveen is een van hen. “Een drukke baan, een fijn gezin, lekker motorrijden en verder een heel relaxed leventje. En dan is het in een seconde over. Achteraf bleek een bloedpropje de boosdoener en nu zie ik met rechts nog ongeveer 8%. Links zie ik, vanaf mijn 6de, hetzelfde als wat jij met je rug ziet: niks.

Tsja en dan? Eén van de eerste dingen die ik weer opgepakt heb is het hardlopen. Eerst vlak achter mijn vrouw aan en af en toe alleen. En dan kom je in contact met iemand die wel ervaring heeft met het hardlopen met blinden en slechtzienden. Dat bleek Jos te zijn, de buddy van John Stoop. Zo kwam ik in contact met het fenomeen Roparun. De vele enthousiaste verhalen hebben bij mij het virus aangewakkerd. Samen met mijn buddy Jochem ga ik de uitdaging aan.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.