Bijgewerkt: 19 april 2024

Het Raadsgesprek over werk en inkomen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-03-2023

In het sociaal domein voert de gemeente Amstelveen diverse wetten uit. De gemeenteraad – die de kaders van het beleid vaststelt - vindt de gemeentelijke dienstverlening op het gebied van werk en inkomen belangrijk en wil zich daar meer in verdiepen. De gemeenteraad wil daarover met u in gesprek op woensdag 12 april 2023. Wat gaat goed en wat kan beter? Aanmelden kan via raadsgriffie@amstelveen.nl

Luisteren naar en in gesprek met Amstelveners. De gemeenteraad gaat in een zogeheten Raadsgesprek direct met inwoners en maatschappelijke organisaties in gesprek over de dienstverlening van de gemeente: hoe kan de gemeente haar dienstverlening op het gebied van werk en inkomen verbeteren? De raad wil met dit Raadsgesprek de deuren van het gemeentehuis openzetten.

Het Raadsgesprek over werk en inkomen is het derde gesprek in een serie van drie over de gemeentelijke dienstverlening in het sociale domein. Op 15 februari was er een Raadsgesprek over de dienstverlening op het gebied van Wmo en zorg. Op 22 maart 2023 volgde een Raadsgesprek over de dienstverlening van de gemeente op het gebied van de jeugdhulp.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

De raadzaal van de gemeente Amstelveen

Met deze serie Raadsgesprekken wil de raad ook de aanwezigen in de gelegenheid stellen om te horen hoe de ambtelijke organisatie haar werk uitvoert en wat de ervaringen zijn van ambtenaren in het sociaal domein. Afhankelijk van de opbrengst van de bijeenkomsten kan de gemeente, hetzij de ambtelijke organisatie, hetzij het college, hetzij de raad zo nodig versterken wat goed gaat of verbeteren waar dat kan. De raad gaat daar naar verwachting in mei ook over in debat.

U kunt zich aanmelden. Met name inwoners die ervaring hebben met de gemeentelijke dienstverlening op het gebied van werk en inkomen zijn van harte uitgenodigd om met de gemeenteraad over hun suggesties in gesprek te gaan. Aanmelden voor Het Raadsgesprek kan via een e-mail aan raadsgriffie@amstelveen.nl. Het Raadsgesprek wordt gehouden op woensdag 12 april 2023 van 19.30 tot 21.30 uur op het raadhuis aan de Laan Nieuwer-Amstel 1 te Amstelveen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.