Bijgewerkt: 6 december 2023

Het Quintet Henk treedt op in Westend

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
02-03-2020

In het kader van het programma ‘JAZZ IN DE BUURT’ wordt op vrijdag 6 maart 2020 het concert uitgevoerd van QUINTET HENK  – The Road Unknown. Een groep die zichzelf ‘HENK’ noemt komt mogelijk wat vreemd over, maar niet als men bedenkt dat bandleider ook bassist, de inspirator, brein en schrijver is van het vertolkte repertoire.

Henk de Ligt vindt je nauwelijks terug in het reguliere jazzcircuit. Dat is een vreemde zaak, want deze jazzmusicus kan zich met gerust gemoed meten met collega’s, die daarin wél opduiken. Vele stukken komen primair van zijn hand en zijn begeleiders voegen er dan vaak enige inspirerende klanken, kleuren of ritmen aan toe. Gezamenlijk worden zo enkele composities geboren die het geheel hun specifieke sound geven. Met name de solisten in de groep hebben zo hun eigen inbreng. Met hun tweede CD 'The Road Unknown' is de stap gezet naar een volgende muzikale ontwikkeling.De band naast bassist Henk de Ligt, wordt gevormd door pianist Ed Baatsen, trompettist Bert Lochs, saxofonist Stephanie Francke en op drums Friso van Wijck. Dit vijftal zal u, de diverse nuances van wat JAZZ heet te zijn, op subtiele wijze laten horen. Het huidige kwintet bestaat ruim twee jaar en heeft al een significante meerwaarde ontwikkeld. Het zou kunnen dat men de naam 'HENK' dan ook in ruimer verband moet zien. Wellicht doelt de leider op de coherentie die het ensemble kenmerkt. Want of je nou Henk, Ed, Bert, Stephanie, Friso heet; als er pluimen te vergeven zijn, dan ontvangt ieder bandlid een even grote bos ruikers! De naam 'HENK' belichaamt dus het samengaan van deze mooie club van musici en zo bekeken is de benaming een eerbetoon aan het kwintet als geheel.

Locatie: Wijkcentrum Westend - aanvang 20.00 uur Westwijkplein 3 Amstelveen. U vindt er voldoende VRIJE PARKEERGELEGENHEID! ‘LIVE MUSIC PROJECT’ Amstelveen, wordt geprogrammeerd door Stichting TpodiumAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.