Bijgewerkt: 24 juli 2024

Het Oude Dorp van Amstelveen is the place to be

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
09-06-2014

Het is in Amstelveen the place to be: het Oude Dorp. Het is een plek geworden, waar veel leuke horecagelegenheden te bezoeken zijn, met een paar smaakvolle lokale winkeltjes, een kookstudio en zelfs een eigen museum. De VVD is trots op de groei die het Oude Dorp heeft doorgemaakt. Dit brengt wel weer nieuwe uitdagingen met zich mee zoals o.a. parkeerdruk en geluidsoverlast.

VVD-ers Paul Feenstra (Verkeer) en Inza Gast (Economische zaken) roepen het college op om wegwijzers te plaatsen naar de gerealiseerde parkeerplaatsen bij het gemeentehuis en bij het KKC, zodat de bezoekers deze ook kunnen vinden. Tevens verzoeken zij iedereen die goede ideeën heeft omtrent het Oude Dorp contact op te nemen met de VVD. Paul Feenstra: “Samen moeten wij ervoor zorgen, dat het Oude Dorp een fantastische plek blijft om de wonen, winkelen en te ontspannen.”

Foto Amstelveen
(Bron VVD-Amstelveen - 2014)

Inza Gast en Paul Feenstra, raadsleden van VVD-Amstelveen


Het Oude Dorp wordt steeds meer een ontmoetingsplek  voor veel Amstelveners. Op Kerstavond en op Koningsdag hing er een saamhorige sfeer en trok het veel mensen die de warmte van het knusse Oude Dorp konden waarderen. VVD-er Inza Gast zegt hierover: “We zijn er zo trots op, dat er afgelopen jaar weer 6 ondernemers het vertrouwen hadden om te investeren in een restaurant, café of winkel in het Oude Dorp. We hebben ook veel gedaan om dit mogelijk te maken.”

Het is de gemeente gelukt om een goede partij te vinden voor de Bajes, die wordt verbouwd tot restaurant. Tevens worden er deze week extra parkeerplaatsen gerealiseerd bij het Keizer Karel College en er zijn bij het gemeentehuis ook veel nieuwe parkeerplaatsen bijgekomen. Toch blijkt het lastig voor de bezoekers om de parkeerplaatsen te vinden. De VVD verzoekt het college om wegwijzers te plaatsen in het Oude Dorp naar de parkeerplaatsen bij het gemeentehuis en die bij het KKC. Dit schept duidelijkheid voor de bezoekers en geeft minder overlast voor de bewoners die makkelijker bij hun eigen woning kunnen parkeren.

Een ander punt van aandacht is geluidsoverlast. Gezelligheid en drukte betekent helaas ook meer lawaai voor de bewoners. Dit moet binnen de perken blijven en binnen de normen van wat acceptabel is. Toch zal meer geluid op een warme zomeravond onvermijdelijk zijn. Gast: “Het zou mooi zijn als de bewoners en ondernemers daarover met elkaar in gesprek gaan en allebei een beetje water bij de wijn doen.”

Toch denken we, dat het Oude Dorp nog beter en mooier kan worden. We verzoeken daarom alle Amstelveners om goede ideeën aan te dragen bij de VVD. U kunt uw ideeën e-mailen naar P.feenstra@amstelveen.nl. Met elkaar bouwen we verder aan deze unieke plek.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.