Bijgewerkt: 23 mei 2024

Het Nederlands Volleybalteam nam afscheid van de oude Bankrashal

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
12-09-2015

Dinsdag 8 september 2015 nam het Nederlands Volleybalteam symbolisch afscheid van de uude Bankrashal in Amstelveen. Assistent-bondscoach en ex-topvolleyballer Ron Zwerver droeg daarvoor persoonlijk het volleybalnet over aan de Amstelveense sportwethouder Peter Bot in aanwezigheid van bondscoach Guido Vermeulen, staf en spelers en Sportbedrijf Amstelveen.

Het Bankras model, vernoemd naar de Amstelveense Bankrashal, stond jarenlang symbool voor de successen van het topvolleybal in Nederland, dat vanuit Amstelveen gefaciliteerd werd. Het model stond voor een revolutionaire aanpak, waarbij een groep getalenteerde volleyballers zich volledig inzetten om het hoogst haalbare in hun sport te bereiken. Zij sloegen de nationale competitie over en trainden uitsluitend voor internationale wedstrijden. De grondlegger van dit model was volleybalcoach  Arie Selinger.

Foto Amstelveen
(Foto Sportbedrijf Amstelveen - 2015)

Ron Zwerver (l) draagt voor de oude Bankrashal symbolisch het volleybalnet over aan de wethouder Peter Bot


De oude Bankrashal is inmiddels vervangen door een nieuwe hal op een andere locatie. De oude hal moet worden gesloopt. In aanloop naar het EK volleybal in Bulgarije en Italië in oktober dit jaar was de oude Bankrashal de locatie voor een teambuildings- en trainingsdag voor spelers en staf van het Nederlands Volleybalteam. Het Nederlands team trainde en sliep in de oude Bankrashal in de hoop dat de behaalde successen navolging krijgen.

Peter Bot, (BBA) wethouder Sport: “De oude Bankrashal heeft grote betekenis gehad voor sportstad Amstelveen. De hal was thuishaven van de Amstelveense volleybalvereniging Martinus, waar Ron Zwerver speelde. De naam Bankrasmodel staat synoniem voor alles over hebben voor het hoogste resultaat in topsport. Ik ben trots, dat Amstelveen als talentensportstad in die gloriejaren heeft kunnen bijdragen aan historische volleybalsuccessen op het hoogste niveau”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.