Bijgewerkt: 29 maart 2023

Het Michael Simon Quintet treedt op in wijkcentrum Westend

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
19-01-2015

JA.ZZ in de buurt Amstelveen - vrijdag 23 januari 2015 in wijkcentrum Westend. Ofschoon van Latijns Amerikaanse afkomst, kan men stellen, dat de muziek die Michael Simon heden componeert inmiddels vele grenzen overschrijdt; dit heeft te maken met zijn eigen groeiproces dat hem in zowel fysiek, mentaal, als ook muzikaal verband naar verschillende culturen bracht. Op een van zijn reizen door Azië kwam hij in contact met guru Dhyan Vimal bij wie hij een spirituele ontwikkeling doormaakte. daardoor ontstond een meer holistische kijk op zijn leven en kwam ook zijn muziek in een meer dimensionaal perspectief te staan.

Foto Amstelveen
(Bron Stichting Tpodium - 2015)

Het Michael Simon Quintet


Dit manifesteert zich nu ook in zijn nieuwe jazzcomposities, waarin dit aspect te herkennen is. Zijn muziek neemt je mee, verder dan de geest; naar vreugde, stilte, vrede, contact met het innerlijk zelf en het ‘hier en nu’, zoals hij het beleeft. mooi dus wat zulke ervaringen met een mens doen. Tijdens die reis kwam Michael ook in aanraking met diverse Aziatische muziek stijlen en hij was direct in de greep van de schoonheid van bepaalde melodieën; hij bestudeerde de toonklanken en ritmes. Al exploiterend kwam hij tot het inzicht om enkele Aziatische stukken op eigen wijze te arrangeren en componeerde hij een stuk onder de titel: "I And He", die de basis vormt van zijn huidige realisaties.
Vernoemde Aziatische invloeden zijn ongetwijfeld gemixt met het onontkoombare Latin & Caribbean ritme-besef, dat hij, en ook zijn pianist, van nature hebben meegekregen. met zijn ms-5 band, bestaande uit hartstochtelijke musici, brengt hij zijn prachtige composities ten gehore en maakt hij als veelzijdig artiest weer eens duidelijk dat er niet altijd woorden nodig zijn, maar dat zeker muziek de taal is die iedereen verbindt.

Dat blijkt wel uit de bandleden met de volgende nationaliteiten: Michael Simon, Venezuela – trompet, Jasper van Damme, Nederland – saxofoon, Abel Marcel, Cuba – piano, Maciej Domaradzki, Polen - double bass, Greg Smith, Canada – drums. Adres: Wijkcentrum Westend (De tijdelijke locatie van Westend is aan de Asserring 188 2de etage) Tijd optreden: vrijdag 23 januari 2015 - 20.00 tot 23.00 uur

Wijkcentrum Westend bereikbaarheid: tel. 020 6434444. Westend is te bereiken met buslijnen 172 en 199  – halte Westwijkplein. Nabij het winkelcentrum is er voldoende gelegenheid tot vrij parkeren. JA.ZZ in de buurt wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.