Bijgewerkt: 5 december 2022

Het Kickstart Cultuurfonds steunt het Cobra Museum wederom

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
15-03-2021

Het bestuur van het Cobra Museum voor Moderne Kunst is zeer verheugd met de toekenning van het royale bedrag van 90.264 euro van het Kickstart Cultuurfonds. Met dit bedrag kan het museum de nodige aanpassingen doen zodat het publiek op een veilige manier onze volgende tentoonstelling 'Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution' kan bezoeken.

De bijdrage wordt onder meer ingezet om ruimere openingstijden te realiseren tijdens deze publiekstrekker. Vanaf 28 mei tot en met 26 september 2021 is het museum 7 dagen per week open. Met verruimde openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur. Deze verruimde openingstijden maken het mogelijk om de vele bezoekers veilig en coronaproof te ontvangen in deze bijzondere tentoonstelling.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Het gebouw van het Cobra Museum in Amstelveen


Naast de aanpassingen in het museum werken we met onze partners Gemeente Amstelveen en Metropoolregio Amsterdam aan vergroting van bereikbaarheid en toegankelijkheid van het museum voor bewoners uit Amstelveen en de Metropool Regio Amsterdam. Al eerder ontving het museum een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds om op maandag open te gaan voor ouderen en kwetsbaren en de toegankelijkheid van de tentoonstelling Onder de huid - Claude Cahun te vergroten. Het museum is zeer verheugd over deze tweede toekenning.

Kickstart Cultuurfonds is een tijdelijk fonds, waarin BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, VandenEnde Foundation, het ministerie van OCW, Stichting Droom en Daad, Ammado, Fonds 21, Zadelhoff Fonds/Zadelhoff Cultuur Fonds/Fonds Neven en Nichten van Zadelhoff, Stichting Elise Mathilde Fonds, Elisabeth Strouven Fonds, Stichting Zabawas en de Gravin van Bylandt Stichting de handen ineen hebben geslagen om de culturele sector te helpen zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden die zijn ontstaan als gevolg van de corona maatregelen.

Kahlo & Rivera. Vanaf mei 2021 toont het Cobra Museum voor het eerst in Nederland de bijzondere Gelman Collection of Modern Art met topkunst uit Mexico. Naast schilderijen van Frida Kahlo (Mexico, 1907-1954) en de andere Mexicaanse modernisten, is ook een selectie tekeningen en foto’s te zien. De tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution biedt de kans om de wereld van de wereldberoemde Mexicaanse modernisten te ontdekken. Adres: Cobra MuseumAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.