Bijgewerkt: 27 november 2021

Het Europese Schoolfruitprogramma is begonnen

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Rijksoverheid
18-01-2011

Een basisschool in de Haagse wijk Houtwijk was het decor van de officiële aftrap van het Nederlandse deel van het Europese Schoolfruitprogramma. Staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) ging op 18 januari 2011 naar basisschool Houtwijk om het eerste kistje groenten en fruit persoonlijk af te leveren.

Fruit Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Fruit voor de scholieren


Basisscholen die mee doen aan het EU-Schoolfruitprogramma, krijgen twee of drie keer per week fruit en groenten voor alle leerlingen. Aanvullend ontvangen de scholen lesmateriaal zodat in elke groep een les over fruit en groente gegeven kan worden.

Op deze manier wordt het eten van fruit en groente de gewoonste zaak van de wereld. De insteek is dat de leerlingen ook na afloop van het programma gezond blijven eten. De Europese Unie draagt de kosten voor het leveren van 3 stuks schoolfruit per week, 10 weken lang voor iedere leerling van uw basisschool.

Inschrijven

Ruim 1400 basisscholen kunnen in het schooljaar 2010-2011 meedoen met het Europese Schoolfruitprogramma. Inschrijven kan nog via www.schoolfruit.nu De scholen ontvangen via de geselecteerde leverancier gedurende maximaal 10 weken en minimaal 5 weken in totaal 20 tot 30 porties fruit per kind voor alle kinderen van de deelnemende groepen. De kosten worden vergoed tot een maximum bedrag van 0,42 euro per portie. Vorig schooljaar was dit 0,30 euro per portie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS