Bijgewerkt: 14 juli 2024

Het Eerste Aalsmeer Flower Festival

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Gemeente Amstelveen
13-06-2014

Aalsmeer - Het begin van een nieuwe bloementraditie. Op zaterdag 21 en zondag 22 juni 2014 vindt van 11.00 tot 16.00 uur het eerste Aalsmeer Flower Festival plaats. Dit is een nieuw publieksevenement rond het thema bloemen. Gemeente, VVV Aalsmeer, bedrijven en organisaties werken samen aan de organisatie van het evenement op diverse locaties verspreid over het dorp.

Tijdens het weekend worden er tal van activiteiten georganiseerd, zoals workshops, bus- en vaartochten, bloemenfilms, demonstraties bloemschikken, rondleidingen en exposities. In het kader van het Open Tuinen Weekend is tevens een groot aantal bijzondere particuliere tuinen te bezichtigen. Met het evenement bouwt Aalsmeer voort op het rijke sierteeltverleden. Historie en hedendaagse activiteiten worden tijdens het Aalsmeer Flower Festival met elkaar verbonden en zijn op beide dagen in volle glorie te beleven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De korenmolen 'De Leeuw' in Aalsmeer


Op zaterdag 21 juni 2014 staan in Aalsmeer ook de Junior Pramenrace, het Bruggenfestival in Aalsmeer-Oost, Plaspop en een fiets/vaar route langs Aalsmeerse Groene AS natuurgebieden op het programma. Jop Kluis, (Aalsmeerse Belangen) wethouder recreatie en toerisme: ‘Deze activiteiten maken het dorp dit weekend tot een bruisend geheel en ik nodig dan ook iedereen uit om naar dit evenement te komen.’

Meer informatie over het eerste Aalsmeer Flower Festival kunt u vinden in bijgaande programmafolder, op www.vvvaalsmeer.nl  en op de Facebookpagina van het Aalsmeer Flower Festival.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.