Bijgewerkt: 23 mei 2022

Het Dirk Balthaus quartet speelt in het Noorddamcentrum Amstelveen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: TPodium
26-01-2015

Het Dirk Balthaus quartet speelt in het Noorddamcentrum in Amstelveen op vrijdag 30 januari 2015 vanaf 20.00 tot 23.00 uur. Pianist Dirk Balthaus, is een geboren pianist, zeer genuanceerd en gemotiveerd componist, arrangeur. Van Duitse origine, maar inmiddels Amsterdammer in hart en nieren. Hij is eens omschreven als een van de fijnzinnigste pianisten van der lage landen.

Wie in de jazzmuziekwereld kent hem niet; logisch dus dat hij in zijn quartet ook weer ‘all-rounders’ aantrekt die op gelijk niveau hun instrumenten beheersen. Deze musici zijn: Jörn Anders op trompet, Sven Schuster – contrabas en Joost Kesselaar op drums. Jörn Anders is een van de toonaangevende trompettisten in het Noorden van Duitsland.Hij is oprichter van de “Non-Electrical Association” (NEA) en de Nordwest Bigband en is een ervaren componist en arrangeur. Zijn spel is zeer melodieus. Zijn oude studiegenoot, de pianist Dirk Balthaus heeft hem voor deze avond als solist uitgenodigd. Bassist Sven Schuster, op veel podia een goede bekende, is al vele jaren een muzikale bondgenoot van deze twee heren. Voeg de met aanstekelijke speelvreugde batterende meesterdrummer Joost Kesselaar toe aan dit gezelschap, en het belooft een spannende en mooie avond te worden met Jazzmuzikanten die de klanken recht uit het hart laten komen. Het filmpje laat zijn moderne trio zien, enige tijd geleden opgenomen in Mellotone Studios.

Tijd en locatie optreden: vrijdagavond 30 januari 2015  - 20.00 TOT 23.00 uur. Noorddamcentrum Noorddammerweg 1. 1187 CM Amstelveen - Bovenkerk. Info: www.tpodium.net en www.noorddamcentrum.nl Bereikbaarheid:  T. (020) 641 6744. Met buslijn 171 - halte Brouwerslaan. Er is ruime vrije parkeergelegenheid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.