Bijgewerkt: 26 februari 2024

Het Dekmantel festival in het Amsterdamse Bos is rustig verlopen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-08-2015

Van vrijdag 31 juli tot en met zondag 2 augustus 2015 vond in het Amsterdamse Bos het driedaagse festival Dekmantel plaats. Het festival had dagelijks rond de 10.000 bezoekers. De geluidsnormen zijn door de organisatie strikt in acht genomen. Tijdens het festival zijn de hele dag (iedere 5 minuten) geluidsmetingen verricht. Hierbij zijn geen overschrijdingen van de geluidsnorm waargenomen. In totaal zijn er zes geluidsklachten ontvangen.

Foto Amstelveen
(Bron Dekmantel - 2015)

Carmine Conte en Matteo Milleri van de DJ group Tale Of Us, tijdens hun optreden op het Dekmantel festival in het Amsterdamse Bos op de locatie het Land van Bosse. Het terrein is 10 hectare groot en kan evenementen tot 20.000 bezoekers herbergen. In het verleden was het een noodlandingsbaan voor Schiphol


Herbert Raat (VVD), wethouder Handhaving: ‘Bij festivals van deze omvang is het van belang, dat de organisatie zich strak aan de regels houdt. Daarom controleren wij ook veelvuldig op geluidsoverlast. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om geluidsoverlast voor de omwonenden. Wat gebeurt er als de duizenden bezoekers het festival verlaten? Gaan mensen op eigen houtje een eigen, illegaal, feestje organiseren? Of wordt er overlast veroorzaakt in aangrenzende woonwijken? Bij het opstellen van een nieuwe evenementennota moeten we wat mij betreft ook zeker aandacht aan besteden aan dit soort ‘randverschijnselen’. We zullen onze handhavers er ook extra aandacht aan laten besteden.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Herbert Raat, (VVD) wethouder Handhaving


Op basis van het evenementenbeleid van de gemeente Amstelveen kunnen er diverse grote festivals en evenementen in het Amsterdamse Bos worden gehouden. De gemeente hanteert en controleert de in het beleid vastgestelde normen ten aanzien van de geluidsproductie. Deze zijn de afgelopen weekenden niet overschreden. Omwonenden van het Amsterdamse Bos die geluidsoverlast ervaren kunnen tijdens een evenement terecht bij evenemententoezicht@amstelveen.nl. Er is een vergunning voor geluid tot 75 dB(A) en voor de bastonen tot 85 dB(C).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.