Bijgewerkt: 5 december 2022

Het Chris Corstens Quartet treedt op in Villa Randwijck

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
31-03-2019

In het kader van de serie JAZZ IN DE BUURT - AMSTELVEEN zal op vrijdag 5 april 2019 in 'Villa Randwijck’ het optreden plaatsvinden van het Chris Corstens Quartet – Treiffel. Naast de puur technische kant van zijn leven als saxofonist, toont Chris Corstens met zijn laatste album ‘Treiffel’ aan dat ook zijn compositorische kant goed doorontwikkeld is.

Het zet de bandleider op de kaart als een authentiek componist met een bijna ouderwets saxofoongeluid. De Amsterdammer beheerst de sopraan/alt en tenorsaxofoon tot in de finesses. 'Naar saxofonist Chris Corstens luisteren is echt een lust voor het oor': een quote waarmee zijn kwaliteit als uitvoerend musicus wel zéér kort is geschetst.

SAMENSTELLING BAND: Chris Corstens - tenor- en sopraansax, Oscar Jan Hoogland - piano, Harald Austbø - cello, Efraïm Schulz – drums. Gezamenlijk vormen zij ‘Een Avontuurlijke Aanstekelijke Amsterdamse’ Jazzformatie in de geest van Thelonious Monk en Sean Bergin. Hier wordt niet tussen de lijntjes getekend maar worden nieuwe lijnen uitgezet! Ter bevordering van plezier, lering ende vermaak; tevens geschikt in op te dansen. En zijn medemusici huppelen dan rustig met u mee!Wie van CCQ ‘Amsterdamse Impro’ verwacht, komt wellicht op het verkeerde been te staan. Hun muziek is ontegenzeglijk te kwalificeren als jazz, maar dan wel jazz van een heel leuke, eigengereide soort. In de composities is de humor en recalcitrantie van de muziek terug te vinden. De intentie van muziek maken komt in dit CCQ ensemble behoorlijk overeen. Pianist Oscar Jan Hoogland en cellist Harald Austbø kennen we onder meer van The Ambush Party, maar ook liefhebbers van de muziek van de ‘Talking Cows’ komen aan hun trekken. Er is zeker ook ruimte voor lyriek, zoals in de ‘Duke/Miles-look alike’: Bags’Groove. (Zakken en Balen), uitgevoerd met een aangrijpende cellosolo van Austbø.

Locatie VILLA RANDWIJCK: (optreden vrijdag 5 april van 20.00 tot 23.00 uur). Catharina van Clevepark 10 te Amstelveen tel. 0620420989. Bereikbaar met bus 347 (halte 1890); tram 5 & bus 55 (vanaf station Zuid tot halte Uilenstede). Er is ook voldoende VRIJE PARKEERGELEGENHEID. Entree zaal: € 10;  Clubleden/Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. gratis drankje).  ‘JAZZ IN DE BUURT’ wordt geprogrammeerd door de ‘Stichting TpodiumAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.