Bijgewerkt: 8 december 2021

Het Broersepark Familiefestival 2010 is gestart

Nieuws -> Poppentheater

Bron: Amstelveens Poppentheater / Amstelveenweb
24-08-2010

Het Broersepark Familiefestival 2010 is op zondagmiddag 22 augustus 2010 onder grote belangstelling begonnen. Voor de voorstelling begon, verwelkomde Myrthe Schuuring, directeur van het Amstelveens Poppentheater, dat al 40 jaar lang deze prachtige theatervoorstellingen organiseert in Amstelveen, alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s.

Zij straalde, net als de zon die tussen de wolken doorkwam, juist toen zij de opening verrichtte. Na haar inleidende woorden gaf zij het woord aan John Levie, wethouder cultuur. Hij zei dat hij maar van een lange toespraak afzag omdat iedereen natuurlijk reuze benieuwd was wat er deze middag komen zou.

Broerseparkfestival Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Myrthe Schuuring, directeur van het Amstelveens Poppentheater en John Levie, wethouder cultuur verwelkomen alle kinderen en hun familieleden in het Broersepark tijdens de eerste festivaldag


Dit was voor deze zondag de muzikale voorstelling van 'Theater Vandenbulck' -'Help!'-, een insectenopera. Het gezelschap uit 's Hertogenbosch heeft al van vele kinderen operaliefhebbers gemaakt met veel gespeelde opera's.

De voorstelling Help! in het Broersepark ging het over een jongetje, dat met een spin mee gaat naar de wondere wereld van de insecten. Hij kan zijn geluk niet op als hij wordt gekroond tot bijenkoning! Maar als hij ook mierenkoning wordt, is de bijenkoningin razend.Broerseparkfestival Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Net als bij de vorige festivals, in 2010 is er ook veel belangstelling voor dit gratis kindertheater


Het was een leuke voorstelling, de kinderen genoten zichtbaar en na afloop kon een ieder nog een ijsje kopen bij de ijswagen of gewoon lekker door het bos wandelen.  Op zondag 29 augustus 2010 komt de volgende voorstelling in het Broersepark:

Broerseparkfestival Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De muzikale voorstelling van 'Theater Vandenbulck' begint


Broerseparkfestival Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

40 jaar na dato het festival is nog steeds springlevend


De Bende voor 4 met 'Kat in 't Bakkie'

Drie muzikanten plus een officiële stadsdichter nemen de kinderen mee op een muzikale reis. De band specialiseert zich in pure pop die jonge luisteraars serieus neemt, met teksten die ergens over gaan!

Van prille verliefdheid tot liefdesverdriet en van bang zijn tot een ritje achterop de fiets bij papa. Herkenbare en swingende muziek –  dat is wat de Bende van 4 laat horen. De liedjes zijn gebaseerd op gedichten van Hans Kuyper uit diens boek: 'Ik kan alle woorden lijmen'.

Op zondag 5 september 2010 treedt Theatergroep Hilaria op tijdens het Broersepark festival met de voorstelling 'Vliegende honden bijten niet'.
Hoe bereid je een voorstelling 'Vliegende honden bijten niet' voor? Je neemt een roedel zelfgefokte honden van schuimrubber. Je voegt daarbij een aantal circus- en goochelattributen zoals hoepels, rood velours en pluche met gouden franjes. Klop dit op tot een hoop korte, komische acts en kruid die met frisse nonsens en knotsgekke kolder! Roer er vervolgens live muziek doorheen en laat er tenslotte twee variété-artiesten op los, zonodig bijgestaan door een aantal (niets vermoedende) toeschouwers!

Het resultaat is een verwarde chaos van honden en toeschouwers, opgediend als een groot feest! Maakt u zich overigens niet al teveel zorgen over het welzijn van de dieren. Het is geen echte hondenshow. Zoiets vindt Hilaria maar raar en zielig. Hilaria werkt met honden die ze zelf heeft gemaakt. Kijk ook op de website: http://www.broersepark.nl/Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.