Bijgewerkt: 26 mei 2024

Het Bankrasmonument wordt in mei 2017 onthuld in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Nevobo
20-04-2017

Het Nederlands volleybalteam zal op vrijdag 12 mei 2017 terugkeren in de wijk Bankras in Amstelveen. De equipe van bondscoach Gido Vermeulen speelt ’s avonds in de Emergohal een oefeninterland tegen Tsjechië, ter voorbereiding op het WK-kwalificatietoernooi (23-28 mei). Deze interland is het klapstuk van de activiteiten in de Bankraswijk, waar voorafgaand aan de wedstrijd het Bankrasmonument onthuld zal worden.

De Bankrashal is een begrip in de Nederlandse volleybalgeschiedenis. In deze sporthal sloot het Nederlands volleybalteam zich onder leiding van coach Arie Selinger dagelijks op om fulltime te trainen, zonder in de competitie uit te komen. Dit zogenaamde ‘Bankrasmodel’ leidde er jaren later toe, dat Oranje onder leiding van coach Joop Alberda goud veroverde op de Olympische Spelen van Atlanta.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De locatie van de gesloopte Bankrashal in Amstelveen aan de Oostelijk Halfrond 9 op 20 april 2017


Michel Everaert, directeur evenementen van de Nevobo, verheugt zich op de terugkeer naar de Bankras: 'De Bankras heeft een cruciale rol gespeeld in de geschiedenis van het Nederlandse volleybal, sterker nog, het is enorm belangrijk geweest voor de Nederlandse sport in zijn geheel. Veel Nederlandse topvolleyballers hebben hun eerste stappen op weg naar de top in de Bankrashal gezet. Ons nationale volleybalteam draagt graag bij aan deze dag, waarop de wijk Bankras in het zonnetje wordt gezet.'

Foto Amstelveen
(Bron Nevobo - 2017)

De flyer van het WK-kwalificatietoernooi Nederland - Tsjechië op 12 mei 2017 in de Emergohal, Amstelveen 20:00 - 22:00


Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Welzijn en Peter Bot (BBA) wethouder Sport: 'De afgelopen jaren zijn we in Amstelveen succesvol bezig geweest met de uitvoering van het project Gezond in de stad. De samenwerkende partijen, zoals scholen, huisartsen, wijkplatform en GGD, hebben zich met Sportclub Bankras laten inspireren door het gedachtegoed van het bekende Bankrasmodel. Gezamenlijk hebben zij de afgelopen maanden vijf initiatieven ontwikkeld om de gezondheid en de sociale samenhang in de wijk te verbeteren. De onthulling van het Bankrasmonument is een mooi symbool voor de successen die zijn behaald, zowel voor de volleyballers als voor de initiatieven in de wijk.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De Emergohal in Amstelveen op 20 april 2017


Het Nederlands volleybalteam bereidt zich in mei voor op het WK-kwalificatietoernooi dat van 23 t/m 28 mei 2017 wordt gespeeld in Koog aan de Zaan en in Apeldoorn. Oranje heeft een unieke kans om zich voor eigen publiek te plaatsen voor het Wereldkampioenschap, waar het voor het laatst aan deelnam in 2002. Het Wereldkampioenschap 2018 wordt gespeeld in Italië en Bulgarije. Oefeninterland heren: Nederland – Tsjechië 12 mei 2017 Emergohal, Amstelveen 20:00 - 22:00. De deuren open om 19:00 uur.

De Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) is dé overkoepelende organisatie voor volleyballers, beach- en zitvolleyballers. Zo'n 80 medewerkers en vele vrijwilligers zetten zich in voor een kwalitatief goed volleybalaanbod en de ondersteuning van 1.200 verenigingen en 125.000 leden. Tot de kerntaken van de Nevobo behoren het organiseren van competities en toernooien, het ondersteunen van verenigingen en leden en het samenstellen en afvaardigen van de nationale teams.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.