Bijgewerkt: 23 juni 2024

Het Amstelveen College blijft Amstelveens

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
16-08-2009

Door Herbert Raat (VVD)
Herbert Raat Amstelveen

Het Amstelveen College blijft zelfstandig. Goed nieuws, voor de leerlingen, leerkrachten, ouders en Amstelveen. Eerder waren er plannen, om het Amstelveen College onder te brengen bij de grote scholengroep Dunamare in Haarlem.

Dunamare gaat over 22 openbare en bijzondere scholen voor ruim 12.000 leerlingen in Noord-Holland. Samen met BBA en andere partijen in de gemeenteraad heb ik, namens de VVD, ervoor geknokt, om het Amstelveen College Amstelveens te houden. Dat is nu gelukt, geen uitverkoop van ons Amstelveen College.

De tijd van schaalvergroting en megafusies hebben het onderwijs veel schade hebben gedaan. Terwijl de meeste succesvolle scholen, de scholen zijn die kleinschaligheid hoog in het vaandel hebben staan. Voorwaarde is de aanwezigheid van een enthousiaste directeur, goede leerkrachten, betrokken leerlingen en ouders.

De aankomende jaren is het aan alle betrokkenen om het Amstelveen College nog beter te maken. Een geruststelling is dat de school nu niet voor elk wissewasje moet overleggen met een bestuur in Haarlem dat ook andere belangen heeft.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.