Bijgewerkt: 22 september 2023

Het Amsteleiland wordt gesaneerd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Provincie Noord-Holland
25-07-2009


De Provincie Noord-Holland maakte op 23 juli 2009 bekend, dat zij op verzoek van Qlincker Vastgoed Ontwikkeling BV van plan zijn de Wet milieubeheervergunning in te trekken, die op 5 december 1985 is verleend voor de inrichting Scheepswerf 'De Amstel', gelegen op Amsteleiland 3 te Amstelveen.

Amsteleiland Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Het Amsteleiland met de scheepswerf 'De Amstel'


Aangezien per 1 juli 2009 alle bedrijfsactiviteiten van Scheepswerf 'De Amstel' zijn beëindigd, wordt van de vergunning niet meer gebruik gemaakt. Na het slopen van de opstallen, wordt het gehele eiland gesaneerd en geschikt gemaakt voor woningbouw.

30 woningen

Volgens een gemeentebericht van twee jaar geleden, heeft het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen op 29 mei 2007 besloten in te stemmen met de Nota van Uitgangspunten (NvU) voor het Amsteleiland. Het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen zagen mogelijkheden voor de herinrichting van het eiland.

Sinds de jaren '50 bevonden zich hier een scheepswerf, annex bootstalling en een jachthaven. Door de jaren heen hebben verschillende projectontwikkelaars geprobeerd hier iets van te maken, maar zonder zichtbaar resultaat. Op het eiland zijn in de (verwaarloosde) gebouwen vijf huurwoningen gehuisvest. Misschien lukt het nu voor Qlincker Vastgoed Ontwikkeling BV, om de plannen door te zetten en hier nieuwbouw te realiseren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.