Bijgewerkt: 17 mei 2022

Het Aglaia-ensemble speelt 'Peter en de wolf' bij Libris Venstra

Nieuws -> Cultuur

Bron: Libris Venstra
18-01-2015

Zondag 25 januari 2015 speelt Het Aglaia-ensemble een miniconcertje van 'Peter en de wolf' van Sergej Prokofjev bij boekhandel Libris Venstra. Aglaia is Grieks voor 'pracht'. Zij was in de Griekse mythologie de jongste van de drie Gratiën. De Gratiën personifieerden schoonheid, vruchtbaarheid, creativiteit en charme. Het Aglaia-ensemble bestaat uit vijf afgestudeerde professionele musici die zich richten op het maken en uitvoeren van kamermuziek. Plezier maken én beleven in het samenspel van de kamermuziek staat bij het Aglaia-ensemble voorop. Het concert(je) zal van start gaan om 15 uur en is gratis toegankelijk. Zie ook www.venstra.nl

Foto Amstelveen
(Bron Libris Venstra - 2015)

Het Aglaia-ensemble


Het Aglaia-ensemble bestaat uit: Else Schaaij, dwarsfluit. Else Schaaij begon haar studie aan het Conservatorium te Alkmaar bij Eugenie van der Grinten. Zij voltooide haar opleiding bij Abbie de Quant aan het Conservatorium te Utrecht. Na jaren les gegeven te hebben aan het Koorenhuis in Den Haag is zij nu verbonden aan de Muziekacademie Den Haag en aan de Vrije Muziekschool Spaarne. Daarnaast is zij vakleerkracht muziek in het basisonderwijs. Else  is zich gaan toeleggen op de kamermuziek en speelt onder andere in een dubbelblaaskwintet.

Marjola Uitendaal, hobo: Marjola studeerde aan het conservatorium van Utrecht bij Ernest Rombout en vervolgde haar opleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, het Koninklijk Conservatorium in Brussel en aan de Musikhochschule in Hannover. Marjola is als hobo- en althobo-remplaçant verbonden geweest aan het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast speelde zij in diverse beroepsorkesten en gaf ze les aan muziekscholen. Op dit moment speelt zij in wisselende bezettingen en treedt zij regelmatig op met koren en orkesten.

Marjan Politiek, hoorn: Na haar studies schoolmuziek, koordirectie en hoorn aan het Alkmaars conservatorium vervolgde Marjan haar studie hoorn aan het Utrechts conservatorium en aan de Musikhochschule in Trossingen, Duitsland. Ze speelde in diverse beroepsorkesten, de laatste jaren vooral in musicals en muziektheatervoorstellingen. Momenteel dirigeert Marjan twee vrouwenkoren, een jeugdorkest en is ze muziekdocente aan drie muziekverenigingen.

Boukje Jonkheer, fagot: Boukje begon haar muzikale carrière met de studie schoolmuziek aan het Twents Conservatorium. Vervolgens studeerde ze blokfluit aan het Utrechts Conservatorium en fagot bij Matt Lemmens. Ze is ruim twintig jaar actief geweest als muziekdocent in het voortgezet onderwijs, waarvoor ze talloze musicals arrangeerde en begeleidde. Boukje is actief als kamermusicus in diverse ensembles, waaronder een dubbelblaaskwintet.

Ingrid Slangen, klarinet: Na haar opleiding muziektherapie studeerde Ingrid Slangen klarinet en schoolmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze specialiseerde zich in het begeleiden van uiteenlopende ensembles en muziekactiviteiten. Op dit moment is zij werkzaam als muziek- en CKV-docent, dirigeert ze twee leerlingenorkesten en heeft ze een eigen klarinetpraktijk. Ze werkt freelance als ensemblecoach en begeleidt al 15 jaar kamermuziekcursussen. Adres: Boekhandel Libris Venstra Stadsplein 102-A Amstelveen

Peter en de wolf

Peter en de wolf (Russisch: Петя и волк, Petja i volk) is een muzikaal sprookje van Sergej Prokofjev voor spreekstem en orkest. Het stuk ging in 1936 in Moskou in première en is wereldwijd zeer succesvol geworden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.