Bijgewerkt: 20 juli 2024

Het Aalsmeer Flower Festival 2020 in teken van bloemen, mode en kunst

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Aalsmeer Flower Festival
04-03-2020

Van 19 tot en met 24 juni 2020 wordt de 7de editie van Aalsmeer Flower Festival gehouden. Het evenement is uitgebreid van twee naar zes dagen en biedt tal van bezienswaardigheden en activiteiten met bloemen in de hoofdrol. Het thema van dit jaar is ‘Flowers & Fashion’.

Het Aalsmeer Flower Festival speelt zich af in museum de Historische Tuin en het Flower Art Museum, beide gevestigd in bloemenhoofdstad Aalsmeer. Bezoekers kunnen hier binnen en buiten genieten van bloemen en planten in combinatie met kunst en cultuur. De openingstijden zijn dit jaar verruimd; naast het weekend is het festival ook op een aantal weekdagen te bezoeken.

Foto Amstelveen
(Bron Aalsmeer Flower Festival - 2020)

De flyer van het Aalsmeer Flower Festival 2020


Zoals elk jaar maken professionele bloemdesigners voor het festival prachtige creaties met verse snijbloemen en planten. Zij laten zich dit jaar inspireren door het thema ‘Flowers & Fashion’, met speciale aandacht voor duurzaamheid en hergebruik. Bloempatronen in de mode hebben een stevige comeback gemaakt. Vrijwel alle grote merken verkopen kleding en accessoires met florale motieven en er worden zelfs speciale kledinglijnen gelanceerd rond dit thema. Tegelijkertijd is duurzaamheid in zowel de kleding- als bloemenbranche een belangrijk onderwerp. In Aalsmeer delen bloemdesigners en kunstenaars hun ideeën. De hoofdarrangeurs zijn Marloes Joore en Tineke Geerlings.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Met kleurrijke bloemen versierde boten voor de Historische Tuin van Aalsmeer tijdens het bloemenfestival in juni 2016


De Historische Tuin is het tuinbouwmuseum van Aalsmeer. Deze officiële botanische tuin biedt historische bloemsoorten, een mini-veilingzaal, akkers en kassen met bijzondere planten en nog veel meer. Het Flower Art Museum staat in het teken van hedendaagse kunst geïnspireerd op bloemen en de natuur. Tijdens het festival is hier onder meer een tentoonstelling over ‘Flowers & Fashion’. Op het museumterrein vindt gelijktijdig de kunstbeurs Nature Art Fair plaats.

Op beide locaties zijn naast de bloemarrangementen activiteiten, zoals veilsessies, workshops, muziek en activiteiten voor kinderen. Tussen de musea kan een vaartochtje, fietstocht of wandeling worden gemaakt. Wie nog meer van bloemrijk Aalsmeer wil zien, kan ook twee andere locaties in de nabijheid bezoeken. Het Boerma Instituut is de particuliere bloemschikopleiding van Nederland en houdt tijdens het festival open huis met diverse activiteiten. De nieuwe attractie FloriWorld (opening mei 2020) laat bezoekers de magie van echte en virtuele bloemen ervaren.Het Aalsmeer Flower Festival is van vrijdag 19 t/m woensdag 24 juni 2020 dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Tickets kosten € 7,50 in de voorverkoop (€ 10,- aan de deur). Museumkaarthouders betalen slechts € 2,50 in de voorverkoop (€ 5,- aan de deur). Kinderen t/m 14 jaar mogen gratis naar binnen. Voor het boottochtje wordt een bescheiden vergoeding gevraagd. Meer informatie: www.aalsmeerflowerfestival.nl. Aalsmeer Flower Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Stimuflori, Gemeente Aalsmeer, Rabobank Regio Schiphol, Royal FloraHolland, Waterdrinker Aalsmeer, Greenport Aalsmeer, Barendsen Flowers en vele andere sponsors.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.