Bijgewerkt: 15 juli 2024

Het 3de Senders Voetbaltoernooi op 14 september

Nieuws -> Sport

Bron: Gemeente Amstelveen
12-09-2013

Op zaterdag 14 september 2013 vindt voor het derde jaar het Senders Voetbaltoernooi plaats. Het toernooi is een initiatief van jongeren van Downtown in Westwijk en wordt georganiseerd door Jongerenwerk Amstelveen samen met de jongeren en voetbalclub NFC. Dat het toernooi een succes is, blijkt uit het aantal deelnemers. Ieder jaar doen er meer teams mee. Dit jaar maar liefst 20.

voetbal Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2013)Aan het toernooi doen jongeren uit verschillende wijken uit Amstelveen mee. Ze vormen met vrienden een team en komen in poules tegen elkaar uit. Opzet van het toernooi is, dat jongeren andere jongeren uit de stad ontmoeten en zich 'verenigen'. De jongeren die deze editie mede-georganiseerden, hebben het dan ook de naam ‘Amstelveen United’ meegegeven.

Zaterdag rond 13.00 uur geeft wethouder Herbert Raat de officiële aftrap van het toernooi op voetbalclub NFC (Nieuwer-Amstelsche Football Club). Hij is enthousiast over het toernooi, omdat ‘het een initiatief van jongeren zelf is. Jongeren uit heel Amstelveen die samen een middag voetballen. Dit jaar doen er 20 teams mee. Dat zegt genoeg’. Het Jongerenwerk biedt jongeren een luisterend oor en ondersteunt hen bij het zoeken naar werk, school en met problemen thuis, of op andere gebieden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.