Bijgewerkt: 18 mei 2024

Het 33ste Open Startbaan Toernooi sterk van start

Nieuws -> Sport

Bron: Open Startbaan Toernooi
17-06-2014

Het afgelopen weekeinde op 14-15 juni 2014 is het 33ste Stadshart Amstelveen Open Startbaan Toernooi zonnig van start gegaan. De eerste rondes zijn gespeeld. De wedstrijdleiding heeft de kwaliteiten van de diverse spelers goed ingeschat, deze rondes zijn volgens verwachting verlopen. Zo heeft de in categorie twee als eerste geplaatste Marieke Jager haar plaatsing in de eerste ronde meer dan waar gemaakt. In haar strijd met Evelien Strijker was zij met 6-4 en 6-2 de sterkste.

Foto Amstelveen
(Bron Open Startbaan Toernooi - 2014)

Een tennisspeler speelt op 14 juni 2014 tijdens de 33ste Open Startbaan Toernooi


Voor het Nationale viersterren Ranking toernooi gaan woensdag 19 juni 2014 de eerste spelers de baan op. Afgaande op de inschrijvingen belooft het een zeer sterk toernooi te worden. Bij de dames komen in het hoofdtoernooi in ieder geval zeven speelsters uit de top-50 in actie. De hoogst geplaatsten daarbij zijn Danielle Harmsen, nummer 5, Olga Kalyuzhnaya, nummer 6 en de nummer 11, Nicole Thijssen.

De heren kennen een aantrekkelijk schema met 9 top-50 spelers, waarvan Jasper Smit(8), Mark de Jong(11) en Bart de Gier(12) de hoogste ranking hebben. Opkomend jonge toppers zijn al te bewonderen vanaf maandag: dan begint het kwalificatietoernooi voor aanstormend tennistalent. Vanuit de kwalificatiewedstrijden stromen woensdag acht goed ingespeelde dames en heren door naar het hoofdtoernooi. Allemaal spelers uit de nationale top-100.

Kortom, de hele week is er van 's morgens 10.00 uur tot 's avonds laat op de banen van LTC Startbaan te genieten van toptennis. En daarbij zullen niet alleen de toppers voor de nodige ooohhh’ s en aaaaahhh’s zorgen, ook in de overige categorieën wordt vol passie en overgave gestreden voor de winst. Op www.openstartbaantoernooi.nl zijn het programma en de uitslagen van dag tot dag te volgen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.