Bijgewerkt: 18 mei 2024

Het 19de Rabobank Schoolhockeytoernooi in 2015

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
28-10-2015

Op donderdag 22 oktober 2015 heeft het 19de Rabobank Schoolhockeytoernooi plaats gevonden in Amstelveen. Er waren maar liefst 72 teams en 400 kinderen die deelnamen aan het toernooi. Natuurlijk werd er dit jaar weer gestreden om een grote wisselbeker, die bij winst een jaar lang de prijzenkast van de school siert!

Bij de groepen 3 en 4 hebben alle kinderen een prijs gekregen vanwege hun goede deelname. Bij de groepen 5 en 6 heeft de Roelof Venema school de wisselbeker in ontvangst mogen nemen. Bij de groepen 7 en 8 heeft Michiel de Ruyter school de wisselbeker in ontvangst mogen nemen. De hockey verenigingen AMVJ, MHC Amstelveen en MYRA ontzettend bedankt voor het leuke toernooi en alle deelnemers voor hun goede inzet bij het toernooi! Namens het Sportbedrijf Amstelveen, tot volgend jaar!

Foto Amstelveen
(Foto Sportbedrijf Amstelveen - 2015)

Op donderdag 22 oktober 2015 heeft het 19de Rabobank Schoolhockeytoernooi plaats gevonden in Amstelveen. Er waren maar liefst 72 teams en 400 kinderen die deelnamen aan het toernooi


Hieronder een verslag van een enthousiaste ouders van één van de poule winnaars:

Op donderdag 22 oktober, in de herfstvakantie, is het schoolhockey toernooi gehouden in Amstelveen. De groepen 3 en 4 waren bij AMVJ op bezoek, de groepen 5 en 6 bij MHC Amstelveen en de groepen 7 en 8 bij Myra. De meiden van de Triangel groep 5 en 6,  zijn winnaar van hun poule geworden! Het team, bestaande uit Sofia Toorenburg, Merel van Leeuwen, Kiara Fransdonk, Sita Holla, Marith Olijerhoek en Ellen-Fay de Cominck, kwamen met de volle buit van 12 punten door de eerste 4 wedstrijden. Met het spel van 6 tegen 6 zonder keeper, hebben de Triangel-meiden er ook voor gezorgd dat er geen enkele tegengoal viel. Een schoon doel dus.

Na het tevens redelijk makkelijk winnen van de halve finale, was de finale aanvankelijk een andere wedstrijd. De Triangel kwam zowaar op achterstand met 1-0. Dit hadden de meiden nog niet meegemaakt deze dag, en er moest wat qua tactiek worden geschakeld. Dat ging echter weer snel de goede kant op. Met soms bij vlagen weergaloos spel, konden de Triangel-meiden uiteindelijk de poulebeker in ontvangst nemen met een welverdiende 4-2 overwinning!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.