Bijgewerkt: 18 mei 2024

Herstel van kantorenmarkt regio Amsterdam

Nieuws -> Regio

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
26-10-2006

Voor het eerst sinds het jaar 2000 is de opname van kantoorruimte in deze regio op een niveau van 500.000 vierkante meter. Dieptepunt lag in 2003 met net even meer dan 200.000 m². Dat zou kunnen wijzen op een licht herstel van de markt.

Tegelijkertijd is het aanbod van kantoorruimte echter onveranderlijk hoog met 1.400.000 vierkante meter, wat betekent dat een groot gedeelte van de opname nog geen uitbreiding van de ruimtebehoefte is, maar eerder een verplaatsing van de ondernemingen binnen de regio.

Van Gool Elburg vastgoedpecialisten, die over de kantorenmarkt rapporteerden, zeggen echter waar te nemen, dat de vraag naar extra kantoorruimte in de loop van dit 'aar steeds verder is toegenomen

Binnen de regio zijn er bepaalde gebieden waar het herstel zich sterker manifesteert dan elders, met als meest noemenswaardige gebied de Zuid-as. Werd in het jaar 2005 nog slechts 18.500 m² kantoorruimte verhuurd, tegen eind oktober 2006 is de opname al ruim 68.000 vierkante meter.

„Daarnaast hangt er nog een vraag boven de markt van tenminste nog eens 15.000 m² welke zeer waarschijnlijk nog voor het eind van dit jaar in concrete transacties worden omgezet," aldus Van Gool Elburg. Overigens is het aanbod in de Zuid-as wél sterk gedaald ten opzichte van het begin van 2006.

Inmiddels zijn er veel grote advocatenkantoren op de Zuid-as gevestigd. Houthoff Buruma, Nauta Dutilh, Boekei de Nerée en Baker & McKenzie kozen al eerder voor nieuwe kantoren op de Zuid-as. De Brauw Blackstone Westbroek notarissen en advocaten (22.000 vierkante meter in gebouw Van Eegenraad) en Simmons & Simmons kozen dit jaar eveneens voor nieuwe kantoorruimte op de Zuid-as.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.