Bijgewerkt: 21 juli 2024

Herstart Diabetes Informatie Post in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
16-08-2010

Vanaf 1 september 2010 maakt de Diabetes Informatie Post (DIP) in Ziekenhuis Amstelland een frisse herstart met gewijzigde openingsdagen en –tijden. De gecertificeerde ervaringsdeskundige van de Diabetes Vereniging Nederland (DVN) is vanaf dat moment op twee andere locaties in het ziekenhuis aanwezig dan voorheen: de polikliniek Interne Geneeskunde en Oogheelkunde.

De DIP in Ziekenhuis Amstelland draait al sinds 1 februari 2010. Leven met diabetes roept bij patiënten veel vragen op, vooral bij patiënten die net weten dat ze diabetes hebben. Op de Diabetes Informatie Post is elke week één dagdeel een opgeleide ervaringsdeskundige van de Diabetes Vereniging Nederland (DVN) aanwezig om vragen te beantwoorden van patiënten (en hun naasten) met diabetes. Ook is er foldermateriaal aanwezig, dat gratis door de DVN wordt verstrekt.

Wat is er veranderd?

De DIP is vanaf 1 september op wisselende dagdelen één keer per week geopend op dinsdagochtend (eerste week van de maand), dinsdagmiddag (tweede week van de maand), woensdagochtend (derde week van de maand) of donderdagochtend (vierde week van de maand).

In de ochtenden is de DIP open van 9.00 tot 12.00 uur, in de middagen van 13.00 tot 16.00 uur. U vindt de DIP op de eerste tot en met de derde week van de maand in de wachtkamer van de Polikliniek Interne Geneeskunde, de laatste week van de maand is de DIP gevestigd bij de Polikliniek Oogheelkunde.

De exacte data, tijden en locaties vindt u op www.ziekenhuisamstelland.nl. Of kijk in de folder, verkrijgbaar bij het Infocentrum in de centrale hal van het ziekenhuis. Kom eens langs! Patiënten met diabetes en hun deelgenoten kunnen op werkdagen een afspraak maken om langs te komen via het telefoonnummer van het Infocentrum, 020 – 755 7118. Een afspraak maken is niet verplicht, gewoon binnenlopen is ook prima!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.