Bijgewerkt: 27 september 2023

Herontwikkeling van het gebouw aan Melkweg 2

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-03-2016

Herbert Raat (VVD) wethouder Vastgoed informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen:

Geachte leden van de gemeenteraad,

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Herbert Raat (VVD) wethouder Vastgoed


In februari 2016 ben ik samen met mijn collega wethouder Brandes op bezoek geweest bij de huisartsen- en fysiotherapiepraktijk aan de Melkweg 2. Het consultatiebureau van de GGD, dat hier ook gevestigd was, is onlangs verhuisd naar het gezondheidscentrum aan de Kamillelaan in Westwijk Zuidoost. De gemeente is voor 89 procent eigenaar van de appartementsrechten van het gebouw Melkweg 2. Het resterende appartementsrecht is in bezit van een huisarts.

Heroverweging maatschappelijk vastgoed

In het kader van de lopende heroverweging maatschappelijk vastgoed is ook de toekomst van dit gebouw aan de orde geweest. Overwogen is om de locatie te herontwikkelen ten behoeve van eerstelijns gezondheidszorg met appartementen daarboven.Plannen huisartsen en fysiotherapeut

De huisarts en de fysiotherapiepraktijk hebben plannen om de vrijgekomen ruimte te huren en te verbouwen ten behoeve van uitbreiding van de eerstelijns gezondheidszorg en zijn daarover in gesprek met de gemeente. Het college heeft om die reden besloten voorlopig geen stappen te zetten in de richting van herontwikkeling. Zij geven de huidige gebruikers, op voorwaarde, dat daarover goede afspraken worden gemaakt, de gelegenheid hun plannen vorm te geven. Te maken afspraken betreffen de huurvoorwaarden en de aard en bekostiging van de verbouwing.

In de hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Herbert Raat wethouder VastgoedAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.