Bijgewerkt: 18 mei 2022

Herman Koch in Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveenweb
21-03-2009

Zaterdagmiddag op 21 maart 2009 was het laatste actiepunt afgewerkt bij Boekhandel Venstra tijdens de Boekenweek 2009 in Amstelveen. De Nederlandse acteur en schrijver Herman Koch (1953), kwam zijn boeken signeren.

Koch werd geboren in Arnhem, doch verhuisde met zijn ouders al op zijn tweede naar Amsterdam. Hij zat daar later op het Montessori Lyceum, maar werd van school gestuurd. Toch begon Koch daarna aan een studie. Hij studeerde drie maanden Russisch en koppelde aan deze studie ook reizen. Zo werkte hij een jaar op een boerderij in Finland.

Koch Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Remco Houtepen verwelkomt de auteur en het publiek


Koch Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Remco introduceert aan de aanwezigen Herman Koch (l)


Koch is bekend als acteur, voornamelijk van de televisieserie Jiskefet van de VPRO, maar is ook schrijver en columnist van de Volkskrant. In 2005 schreef hij het dictee voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Hij is getrouwd met Amalia en heeft een zoon Pablo (1994). Het gezin woont voornamelijk in Spanje. Koch schreef ook onder de naam Menno Voorhof. (Bron: Wikipedia)

Koch Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De schrijver Herman Koch leest voor van zijn laatste boek


Het aanwezige publiek werd door de bedrijfsleider van de boekhandel, Remco Houtepen, verwelkomd en hij zei onder andere, dat dit de laatste dag van de boekenweek was, met het thema Tjielp tjielp- de literaire zoo”. Met de lezing van de auteur, Herman Koch sloot de boekhandel de Boekenweek 2009.

Koch Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De aanwezigen luisteren naar de auteur


Herman Koch hield in Amstelveen een voordracht uit zijn laatste boek, 'Het diner'. voor de aanwezige cultuurliefhebbers. Het boek is een klassiek en hecht opgebouwde roman over vier ouders die een dilemma hebben met betrekking tot de loyaliteit naar hun kinderen, wanneer ze te weten komen dat die kinderen een zwerfster hebben vermoord.

Koch Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Herman Koch aan het begin van de signeersessie in gesprek met een boekenliefhebber


Koch Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Veel mensen willen graag een persoonlijke signatuur van de auteur


Na de voordracht ging de auteur en het publiek naar de ingang van de boekhandel, waar een drukke signeersessie werd uitgevoerd. Op de tafel lagen verschillende boeken van de schrijver, zoals natuurlijk ‘Het diner’(2009), ‘Denken aan Bruce Kennedy’(2005), ‘Geen agenda’(1998), ‘Schrijven & drinken’(2001) en ‘Odessa star’(2003).

Recensie: Herman Koch - 'Het diner'  ISBN 978 904 141 3680

Adres: Venstra Boekhandel Stadshart Amstelveen Binnenhof 50-52 1181 ZJ Amstelveen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.