Bijgewerkt: 2 oktober 2023

Herdenkingsplechtigheid bij Indië-Monument

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
10-08-2005

Bij het Indië Monument in het Broersepark heeft zondag 14 augustus de herdenkingsplechtigheid plaats voor de gevallenen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en die in Nederlands-Indië in het bijzonder. De plechtigheid begint om 19.30 uur.

De Amstelveense Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië viert maandag 15 augustus het einde van de Tweede Wereldoorlog en zondag 14 augustus herdenken de leden alle gevallenen en slachtoffers van die oorlog en haar nasleep.

Hierbij worden ook de duizenden militairen betrokken die door de Nederlandse regering naar Indië zijn gezonden en voor de Nederlandse zaak en het welzijn van de Nederlands Indische gemeenschap hun leven hebben gegeven.

De herdenking is georganiseerd in samenwerking met de Bond van Wapenbroeders, de gemeente Amstelveen, het Regionaal Militair Commando West, het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht 'Bereden Wapens', de Nationale Reserve en de heer R. Schiferli, ceremoniemeester.

Naast het openingswoord door de heer B.J. Diazoni, voorzitter van Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands Indië te Amstelveen zullen er toespraken gehouden worden door de heer mr. J.H.C, van Zanen, burgemeester van de gemeente Amstelveen; de heer W. van Lith, voorzitter van de Bond van Wapenbroeders, afdeling Amsterdam en prof. dr. B. Smalhout, arts.

Nieuw tijdens deze herdenking is een kranslegging door de heer Liem voor gesneuvelde Chinese KNIL militairen. De herdenkingsdienst is afgelopen rond 20.30 uur waarna er een informeel samenzijn is met Indische hapjes bij het clubhuis van de Jeu de Boules vereniging.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.