Bijgewerkt: 14 juli 2024

Herdenkingsconcert 2017 in de St. Augustinuskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Jessica Tummers
12-04-2017

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar organiseert het Latijns Parochiekoor Cantemus Dominum op donderdag 4 mei 2017 het Herdenkingsconcert in de St. Augustinuskerk in Amsterdam-Buitenveldert. Tijdens dit concert wordt klassieke koormuziek afgewisseld met korte gedichten, onder andere voorgedragen door Matthijs den Hollander de Stadsdichter van Amstelveen.

Dit jaar staat het Requiem ‘Eternal Light’ (2008) van de Engelse componist Howard Goodall op het programma voorafgegaan door Abide with me (W. Monk) en de Evening Hymn van H. Balfour Gardiner.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De St. Augustinuskerk in maart 2017


Voor Goodall was het de uitdaging een requiem te schrijven, dat aansluit bij de huidige omgang met de dood. Hij koos ervoor om de Latijnse requiem-tekst te combineren met krachtige Engelse gedichten en persoonlijke getuigenissen. Eternal light is daarom niet zozeer een traditioneel requiem opgedragen aan de overledenen, maar juist een troostrijk muziekstuk bedoeld voor de nabestaanden. Ruim 60 kinderen van groep 7 en 8 van de St. Jozefschool (Kalfjeslaan) hebben speciaal voor dit concert 10 grote schilderingen gemaakt van 2.50 meter lang als impressie bij de verschillende delen van het requiem. De schilderingen sieren tijdens het concert de 10 zuilen van de kerk.

Het Herdenkingsconcert wordt geopend door de burgemeester van Amstelveen, mw. drs. Mirjam M. van ’t Veld. De Augustinuskerk wordt vanaf 19.30 uur opengesteld om bezoekers de gelegenheid te geven in alle rust stil te staan bij de oorlogsslachtoffers die op 4 mei worden herdacht. De Nationale Herdenking op de Dam kan op een groot scherm in de kerk worden gevolgd. Daarna is er een korte pauze van 20.30 tot 20.45 uur. Het concert start om 21.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

LPK Cantemus Dominum wordt voor deze bijzondere gelegenheid versterkt met ruim 40 gastzangers uit de regio’s Amstelland en IJmond, en begeleid door Strijkorkest The New Symphonics, aangevuld met harp, piano en keyboard. Koor, orkest, instrumentalisten en de drie solisten staan onder leiding van dirigent Herman Paardekooper. Donderdag 4 mei 2017 – 21.00-22.00 uur. MEI HERDENKINGSCONCERT. Latijns Parochiekoor Cantemus Dominum Strijkorkest The New Symphonics. Bobbie Blommesteijn, sopraan; Maarten Romkes, tenor; Tim Maas, bariton o.l.v. Herman Paardekooper. Toegangsprijs: € 5,-De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten reserveren: tot 26 april 2017 via 4meiherdenkingsconcert@gmail.com. Adres: St. Augustinuskerk -Amstelveenseweg 965, 1081 Amsterdam


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.